Dusená fazuľka
Dusená fazuľka

Zelené fazuľky na balkánsky spôsob fotorecept

alex37 - fotkaalex37, 21. septembra 2020
Zelené fazuľky na balkánsky spôsob (fotorecept)
Foto: alex37

Jedlo najlepšie z čerstvých zelených fazuliek práve nazbieraných v záhrade. Svieže zeleninové jedlo, ku ktorému som pripravila horné pečené morčacie stehno (pre tých čo potrebujú mäso).

3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (struky)
4 ks
1/2 ks
4-5 strúčikov
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, zelenú fazuľku umyjeme, orežeme konce. Cibuľu a cesnak nakrájame a môžeme sa pustiť do varenia.

    Zelené fazuľky na balkánsky spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici s olivovým olejom opražíme cibuľu, pridáme cesnak na 10-15 sekúnd (pozor, aby nezhorkol) a teraz je priestor pridať mäso. Môže byť akékoľvek - dusiť domäkka a potom pokračovať podľa postupu.

    Zelené fazuľky na balkánsky spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájané zelené fazuľky, trocha opražíme.

    Zelené fazuľky na balkánsky spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme mletú červenú papriku, soľ, čierne korenie a zalejeme vriacou vodu. Povaríme, ale len cca 5 minút.

    Zelené fazuľky na balkánsky spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po piatich minútach pridáme zemiaky nakrájané na väčšie kúsky.

    Zelené fazuľky na balkánsky spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď sa zemiaky uvaria, pridáme rozmixovanú čerstvú rajčinu (môže byť aj na kúsky) a necháme prejsť varom do zhustnutia. Ak by sme rajčinu pridali skôr, tak varenie zemiakov by trvalo nekonečne dlho. Nakoniec dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

    Zelené fazuľky na balkánsky spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A tu je upečený kúsok morčacieho horného stehna, pre mäsojedov :-)

    Zelené fazuľky na balkánsky spôsob (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Výborný oběd, mně by moc chutnalo. S masíčkem. A když se sní masko, klidně bez něj. Měla jsi krásnou fazulku, hádám že většina byla žlutá - tá je jemnější. Pěkný receptík, díky za sdílení!