Zelené fazuľky na balkánsky spôsob fotorecept
Foto: alex37
Jedlo najlepšie z čerstvých zelených fazuliek práve nazbieraných v záhrade. Svieže zeleninové jedlo, ku ktorému som pripravila horné pečené morčacie stehno (pre tých čo Zobraziť celý popisJedlo najlepšie z čerstvých zelených fazuliek práve nazbieraných v záhrade. Svieže zeleninové jedlo, ku ktorému som pripravila horné pečené morčacie stehno (pre tých čo potrebujú mäso).
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, zelenú fazuľku umyjeme, orežeme konce. Cibuľu a cesnak nakrájame a môžeme sa pustiť do varenia.
-
2
Na panvici s olivovým olejom opražíme cibuľu, pridáme cesnak na 10-15 sekúnd (pozor, aby nezhorkol) a teraz je priestor pridať mäso. Môže byť akékoľvek - dusiť domäkka a potom pokračovať podľa postupu.
-
3
Pridáme nakrájané zelené fazuľky, trocha opražíme.
-
4
Pridáme mletú červenú papriku, soľ, čierne korenie a zalejeme vriacou vodu. Povaríme, ale len cca 5 minút.
-
5
Po piatich minútach pridáme zemiaky nakrájané na väčšie kúsky.
-
6
Keď sa zemiaky uvaria, pridáme rozmixovanú čerstvú rajčinu (môže byť aj na kúsky) a necháme prejsť varom do zhustnutia. Ak by sme rajčinu pridali skôr, tak varenie zemiakov by trvalo nekonečne dlho. Nakoniec dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
-
7
A tu je upečený kúsok morčacieho horného stehna, pre mäsojedov :-)
dakujem za koment :-)
...dakujem pekne, fazulka bola z ockovej zahradky, cerstvo obrana a naozaj ta zlta bola v prevahe. Pekny den ti prajem.
dakujem :-)
Dakujem ❤