Ovocná torta so želatínou fotorecept
Toto bolo potešenie pre celú moju rodinu k výročiu. Jednoduché pečenie s výsledkom, ktorý potešil.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
štipka |
|
230 g |
|
110 g |
|
110 g |
|
5 PL |
|
Na potretie korpusu: | |
|
|
Plnka: | |
400 g |
|
300 ml vychladená (30-33 %) |
|
3-4 plátky |
|
Želatína: | |
2 bal. (v prášku) |
|
(alebo sirup, džús) |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do hustej peny.
-
2
Po lyžiciach pridávame cukor, šľaháme na najvyššom stupni mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí. Postupne po jednom zašľaháme žĺtky, následne olej.
-
3
Nakoniec varechou vmiešame preosiatu múku. Dno formy vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom vysypeme múkou. Rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.
-
4
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 35-40 minút do zlatista (kontrola korpusu špajľou). Upečený korpus necháme vychladnúť.
-
5
Po vychladnutí korpus prekrojíme na 3 rovnaké časti. Spodnú časť korpusu preložíme na podnos a potrieme džemom.
-
6
Suroviny na plnku. Smotanu, vanilkový tvaroh premiešame mixérom na najnižšej úrovni mixéra, následne na najvyššom stupni mixéra došľaháme do tuha. Pripravíme želatínu (plátky) podľa návodu na obale a vmiešame do tvarohovej plnky.
-
7
Do šťavy, sirupu alebo džúsu vmiešame tortové želé (červené) a za stáleho miešania povaríme 1 minútu. Odnímateľny bok z formy založíme okolo korpusu. Mierne vychladnutú želatínu vylejeme na džemom potretý spodný diel korpusu.
-
8
Položíme druhú časť korpusu, potrieme polovicou plnky. Posledný korpus potrieme džemom a pomocou papiera lekvárovou stranou nadol položíme navrch. Zľahka pritlačíme a stiahneme papier na pečenie.
-
9
Nanesieme zvyšok plnky, uhladíme, dáme do chladničky stuhnúť.
-
10
Po stuhnutí opatrne odstránime odnímateľný bok formy, zdobíme podľa vlastnej fantázie.
-
11
A ešte ochutnávka, dobrú chuť...
Diskusia k receptu