Pečené kačacie stehno s kukuricou a lokšami fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed s kačacím stehnom, červeným vínom s kukuricou a lokšami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
80 g (z mangalice) |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
100 ml |
|
100 g varená čerstvá |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
Na lokše: | |
3 ks uvarené |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
(na potretie lokší) |
|
Postup
-
1
Kačacie stehno som umyla, osušila kuchynským papierom. Je to veľké stehno, váži 480 g.
-
2
Údenú slaninu som nakrájala na malé kocky a vypiekla tuk.
-
3
Na tuku som opiekla stehno zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.
-
4
Pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.
-
5
Osolila, okorenila, opaprikovala.
-
6
Podliala som vývarom a pomaly opekala.
-
7
Zatiaľ som si dala uvariť klasy kukurice a zemiaky na lokše.
-
8
Keď sa kukurica uvarila, vymrvila som zrnká.
-
9
Keď bolo mäso opečené, pridala som červené víno.
-
10
Napokon aj kukuricu a len chvíľku som ju opiekla.
-
11
Uvarené zemiaky som popučila, pridala som k nim soľ, múku a vymiesila cesto. Rozdelila som ho na šesť častí.
-
12
Vyvaľkala som lokše.
-
13
Na suchej panvici som ich opiekla a potrela masťou.
-
14
Kačacie stehno som piekla na novej keramickej rajnici, ktorú som chcela vyskúšať. Je isté, že sa v ňej jedlo pripraví omnoho rýchlejšie a je chutnejšie. Na polievky používam tiež keramický hrniec.
-
15
Hotové jedlo som uložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem pekne za komentár..
Ďakujem pekne za komentár..
Milá @haji , ďakujem pekne za komentár..