Kačacie prsia so zeleninou a zemiakovou knedľou
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 15. októbra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
800 g |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
50 g |
|
Zemiaková knedľa: | |
800 g |
|
350 g |
|
2 ks |
|
|
|
(na opečenie) |
|
Marhuľový krém: | |
100 g |
|
z 1 pomaranča |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kožu na kačacích prsiach nakrojíme v tvare šachovnice. Dávame pozor, aby sme nezarezali do mäsa. Na nie veľmi rozpálenú panvicu položíme prsia kožou nadol, zvýšime teplotu a pomaly pečieme 5 minút. Koža musí byť chrumkavá. Otočíme a pečieme ešte 3–4 minúty. Prsia preložíme na pekáč a ešte 6–7 minút pečieme v rúre na 180 stupňoch. Vytiahneme a necháme 10 minút oddychovať. Potom nakrájame na jemné plátky, dochutíme soľou a korením.
- 2
Všetku zeleninu očistíme, predvaríme a potom opečieme na panvici s olejom dochrumkava. Na konci pridáme reďkovku, maslo a dochutíme soľou a čiernym korením.
- 3
Marhuľový krém: Do hrnca dáme sušené marhule, zalejeme ich vodou, pridáme koreniny a necháme variť, kým sa rozvaria. Korenie vyberieme, marhule scedíme pomocou sitka. Marhule s precedenou šťavou (množstvo podľa želanej konzistencie) rozmixujeme, prípadne prepasírujeme. Dochutíme pomarančovou šťavou.
- 4
Zemiaková knedľa: Zemiaky varíme v šupke 20–30 minút, kým nie sú mäkké, očistíme ich, ošúpeme a popučíme do polovice múky. Pridáme vajcia, soľ, zasypeme zvyškom múky, vymiešame cesto, ktoré rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme knedle. Varíme v osolenej vode 15–20 minút. Nakrájame na kolieska, opečieme na masle a podávame s mäsom, so zeleninou a s omáčkou.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu