Hovädzí steak
Hovädzí steak

Rib eye steak

oldherold - fotkaOld Herold, 4. októbra 2020. Komerčný recept.
Rib eye steak
Foto: oldherold

Je to tak trochu zvláštna kombinácia - dobre ugrilovaný a šťavnatý rib eye steak a vlašské orechy. Ale rozhodne nie je zlá! Práve naopak. Zobraziť celý popisJe to tak trochu zvláštna kombinácia - dobre ugrilovaný a šťavnatý rib eye steak a vlašské orechy. Ale rozhodne nie je zlá! Práve naopak. Šťavnaté mäso a orechy pripravené na masle s kvapkou Tuzemského špeciálu RIAVA Orech sa dokonale dopĺňajú. Recept bol pripravený v spolupráci spoločnosti Old Herold a foodblogerov Coolinari.

1
porcia
60 minút
príprava

Suroviny

250 g
hrsť (na hrubo nasekané)
1 PL
5 ks menšie (v šupke)
hrsť
100 ml




Postup

  1. 1

    Rozpáľte gril. Umyté zemiaky v šupke vložte do alobalu, osoľte, okoreňte, pokojne môžete použiť aj bylinky - napríklad čerstvý rozmarín alebo tymian a pečte na hornej mriežke pri zakrytom grile asi 40 minút.

  2. 2

    V malom kastróle rozpustite lyžicu masla, na ktorom osmažte hrsť vlašských orechov. Asi po 3 minútach k orechom pridajte Tuzemský špeciál RIAVA Orech, počkajte kým prejde varom a odstavte.

  3. 3

    Na masle pripravte aj struky zelenej fazuľky. Tú stačí restovať veľmi krátko, len s troškou soli a korenia.

  4. 4

    Rib Eye steak 30 minút pred samotným grilovaním vyberte z chladničky. Celkom tesne pred tým, než steak položíte na gril ho z každej strany mierne osoľte a okoreňte, pokojne ho môžete potrieť aj trochou olivového oleja. Steak opečte z každej strany na absolútne rozpálenom grile. Čas grilovania môžete prispôsobiť miere prepečenia, ktorú chcete dosiahnuť. Steak potom zabaľte do alobalu s kúskom masla a nechajte 5 minút odpočinúť na vrchnej mriežke grilu. Gril však už vypnite a nechajte uzavretý.

  5. 5

    Podávajte s pečenými zemiakmi, fazuľkovými strukmi a vlašskými orechmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia