Rib eye steak
Foto: oldherold
Je to tak trochu zvláštna kombinácia - dobre ugrilovaný a šťavnatý rib eye steak a vlašské orechy. Ale rozhodne nie je zlá! Práve naopak. Zobraziť celý popisJe to tak trochu zvláštna kombinácia - dobre ugrilovaný a šťavnatý rib eye steak a vlašské orechy. Ale rozhodne nie je zlá! Práve naopak. Šťavnaté mäso a orechy pripravené na masle s kvapkou Tuzemského špeciálu RIAVA Orech sa dokonale dopĺňajú. Recept bol pripravený v spolupráci spoločnosti Old Herold a foodblogerov Coolinari.
porcia
príprava
Postup
-
1
Rozpáľte gril. Umyté zemiaky v šupke vložte do alobalu, osoľte, okoreňte, pokojne môžete použiť aj bylinky - napríklad čerstvý rozmarín alebo tymian a pečte na hornej mriežke pri zakrytom grile asi 40 minút.
- 2
V malom kastróle rozpustite lyžicu masla, na ktorom osmažte hrsť vlašských orechov. Asi po 3 minútach k orechom pridajte Tuzemský špeciál RIAVA Orech, počkajte kým prejde varom a odstavte.
- 3
Na masle pripravte aj struky zelenej fazuľky. Tú stačí restovať veľmi krátko, len s troškou soli a korenia.
- 4
Rib Eye steak 30 minút pred samotným grilovaním vyberte z chladničky. Celkom tesne pred tým, než steak položíte na gril ho z každej strany mierne osoľte a okoreňte, pokojne ho môžete potrieť aj trochou olivového oleja. Steak opečte z každej strany na absolútne rozpálenom grile. Čas grilovania môžete prispôsobiť miere prepečenia, ktorú chcete dosiahnuť. Steak potom zabaľte do alobalu s kúskom masla a nechajte 5 minút odpočinúť na vrchnej mriežke grilu. Gril však už vypnite a nechajte uzavretý.
- 5
Podávajte s pečenými zemiakmi, fazuľkovými strukmi a vlašskými orechmi.
Tiež hovädzí steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu