Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Švajčiarske zapekané zemiaky fotorecept

emdy - fotkaemdy, 12. septembra 2020
Švajčiarske zapekané zemiaky (fotorecept)
Foto: emdy

Kedysi dávno keď som poblúdil vo Švajčiarskych Alpách, mi toto spravil chatár na večeru.

2
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g v šupke
300 g prerastená
2 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Na hrubo nastrúhame zemiaky so šupkou a dochutíme soľou, majoránom a rascou. Primiešame 2 PL oleja.

    Švajčiarske zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu nakrájame na hrubšie plátky a vyložíme ňou panvicu.

    Švajčiarske zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky dáme na slaninu a poriadne pritlačíme. Na panvici dusíme pod pokrievkou 40 minút na miernom plameni. Potom odkryjeme a prudko pečieme, nech sa odparí prebytočná voda. Preklopíme na tanier a ozdobíme dvoma volskými okami.

    Švajčiarske zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

dogagador
Vyzera to super, ale 1) ako urobis tu slaninu chrumkavu a 2) ako odtial dostanes vsetku mast zo slaniny?
garanco
Až sa mi slinky zbiehajú pri pohľade na ten tanier!
Uložené, určite ich urobím !
oslancan
Ideme to skúsiť. O výsledok sa podelím. Držte palce. Vyzerá to úžasne
1x emdy
emdy
@dogagador (13.9.2020 14:26)

Slanina sa upečie sama... a masť popijú zemiaky. Jednoduché




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia