Švajčiarske zapekané zemiaky fotorecept
Foto: emdy
Kedysi dávno keď som poblúdil vo Švajčiarskych Alpách, mi toto spravil chatár na večeru.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na hrubo nastrúhame zemiaky so šupkou a dochutíme soľou, majoránom a rascou. Primiešame 2 PL oleja.
-
2
Slaninu nakrájame na hrubšie plátky a vyložíme ňou panvicu.
-
3
Zemiaky dáme na slaninu a poriadne pritlačíme. Na panvici dusíme pod pokrievkou 40 minút na miernom plameni. Potom odkryjeme a prudko pečieme, nech sa odparí prebytočná voda. Preklopíme na tanier a ozdobíme dvoma volskými okami.
Uložené, určite ich urobím !
Slanina sa upečie sama... a masť popijú zemiaky. Jednoduché
Držím palec.