Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Švajčiarske zapekané zemiaky fotorecept

emdy - fotkaemdy, 12. septembra 2020
Švajčiarske zapekané zemiaky (fotorecept)
Foto: emdy

Kedysi dávno keď som poblúdil vo Švajčiarskych Alpách, mi toto spravil chatár na večeru.

2
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g v šupke
300 g prerastená
2 ks
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na hrubo nastrúhame zemiaky so šupkou a dochutíme soľou, majoránom a rascou. Primiešame 2 PL oleja.

    Švajčiarske zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu nakrájame na hrubšie plátky a vyložíme ňou panvicu.

    Švajčiarske zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky dáme na slaninu a poriadne pritlačíme. Na panvici dusíme pod pokrievkou 40 minút na miernom plameni. Potom odkryjeme a prudko pečieme, nech sa odparí prebytočná voda. Preklopíme na tanier a ozdobíme dvoma volskými okami.

    Švajčiarske zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Zemiaky, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Lacné jedlá, Dusené, Oprážané

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu