Kotlíkový hovädzí guláš fotorecept
Obyčajný kotlíkový guláš, ktorý rád varím keď je na to príležitosť. Ja mám 14-litrový kotlík, tak suroviny sú na také množstvo gulášu.
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Ako prvé dáme masť do kotlíka, ja nemám rád, keď je tam veľa masti, teraz som dal 2 kopcovité PL. Keď sa rozpáli masť, tak pridáme nakrájanú cibuľu. Ja dávam cibule o niečo menej ako mäsa (objemovo). Cibuľu restujeme do zlatista, ku koncu pridáme rascu.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Cca po hodinke restovania, keď je cibuľka upražená do zlatista, tak stíšime oheň a pridáme údenú mletú papriku, premiešame a pridáme mäso. Na mäso nasypeme gulášové korenie a miešame kým sa mäso uzavrie.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Keď je mäso uzavreté, tak posolíme, premiešame, zakryjeme a dusíme. Občas premiešame.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Mäso si takto pekne pustilo šťavu.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Ja si zvyknem rozmixovať paradajky a papriky, môžeme ich pridať do guláša spolu s korením a bobkovým listom. Pridáme tiež nastrúhané zemiaky, dolejeme vodou a pokračujeme vo varení až kým nebude mäso mäkké.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Keď už je mäso mäkké, tak pridáme pretlačený cesnak. Dochutíme s maggi, chilli a soľou ak je treba. Odstavíme z ohňa a pridáme majorán. Guláš je hotový :-) Dobrú chuť!
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu