Kotlíkový hovädzí guláš fotorecept
Obyčajný kotlíkový guláš, ktorý rád varím keď je na to príležitosť. Ja mám 14-litrový kotlík, tak suroviny sú na také množstvo gulášu.
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé dáme masť do kotlíka, ja nemám rád, keď je tam veľa masti, teraz som dal 2 kopcovité PL. Keď sa rozpáli masť, tak pridáme nakrájanú cibuľu. Ja dávam cibule o niečo menej ako mäsa (objemovo). Cibuľu restujeme do zlatista, ku koncu pridáme rascu.
-
2
Cca po hodinke restovania, keď je cibuľka upražená do zlatista, tak stíšime oheň a pridáme údenú mletú papriku, premiešame a pridáme mäso. Na mäso nasypeme gulášové korenie a miešame kým sa mäso uzavrie.
-
3
Keď je mäso uzavreté, tak posolíme, premiešame, zakryjeme a dusíme. Občas premiešame.
-
4
Mäso si takto pekne pustilo šťavu.
-
5
Ja si zvyknem rozmixovať paradajky a papriky, môžeme ich pridať do guláša spolu s korením a bobkovým listom. Pridáme tiež nastrúhané zemiaky, dolejeme vodou a pokračujeme vo varení až kým nebude mäso mäkké.
-
6
Keď už je mäso mäkké, tak pridáme pretlačený cesnak. Dochutíme s maggi, chilli a soľou ak je treba. Odstavíme z ohňa a pridáme majorán. Guláš je hotový :-) Dobrú chuť!
Diskusia k receptu