Foto: civavasissi
Mala som svoje vypestované zemiaky aj cibuľu a tak to dnes vyhral práve granadír. Podávame so zaváranými uhorkami, čalamádou, v lete s čerstvým hlávkovým Zobraziť celý popisMala som svoje vypestované zemiaky aj cibuľu a tak to dnes vyhral práve granadír. Podávame so zaváranými uhorkami, čalamádou, v lete s čerstvým hlávkovým šalátom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky v šupke som umyla a dala variť.
-
2
Očistila som cibuľu, ja som mala menšie cibule, preto ich je 6, ak máte veľké, stačia 3-4 kusy.
-
3
Nasekala som cibuľu nadrobno a nechala som ju na doske kým príde jej čas...
-
4
Keď boli zemiaky uvarené, vybrala som ich na plech, aby sa trochu ochladili a mohla som ich ošúpať.
-
5
Uvarila som fliačky, neboli domáce, tentokrát kupované...
-
6
Usmažila som cibuľu na oleji, pridala som mleté čierne korenie a mletú červenú papriku a hneď som odstavila panvicu z ohňa.
-
7
Zemiaky som ošúpala a pretlačila do pekáča.
-
8
Pridala som soľ, cibuľu a uvarené cestoviny. V tomto štádiu mám hotovo, niekto má rád zapečený granadír, zapeká sa na 200 stupňoch tak 15 minút, my máme radšej nezapečený.
-
9
A tu už na tanieri, viem, že kyslá smotana nie je klasická príloha k tomuto jedlu, no mne to tak chutí...Tento recept ľahko zvládnu aj úplní začiatočníci, prajem dobrú chuť.
Som masozravec absolútny masozravec ale mne proste slanina klobása ani nič iné v granadire nechutí.najlepsi granadir sú dobré zemiaky cestoviny paprika čierne korenie a soľ..tak málo a pritom taká dobrota :)))
A cibuľa 😁
Jeden z mojích naobľúbenejších jediel z mojho dectva , mama nám ho takto isto robila z uvarených zemiakov v šupke , ja ho tiež tak robím , vymenila by som toto jedlo aj za rezeň , chutí mi doteraz:-)
Zabudla som dopísať, že po zmäknutí, ešte pred pridaním cestovín si tie zemiaky už podusené, trochu rozmačkám, ja to robím habarkou, ale stačí aj varecha, aby neboli veľké kusy, ale zasa ani kaša z toho.....tie zemiaky tam treba cítiť. Ale nemením chuť pridávaním iných ingrediencií, aj keď je to dobré, nie je to už ono (granatír).
Ja to robím presne tak ako ty.Pre mňa je tento spôsob lepší kvôli žalúdku.