Mala som svoje vypestované zemiaky aj cibuľu a tak to dnes vyhral práve granadír. Podávame so zaváranými uhorkami, čalamádou, v lete s čerstvým hlávkovým šalátom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg |
|
6 ks |
|
500 g |
|
|
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zemiaky v šupke som umyla a dala variť.
-
2
Očistila som cibuľu, ja som mala menšie cibule, preto ich je 6, ak máte veľké, stačia 3-4 kusy.
-
3
Nasekala som cibuľu nadrobno a nechala som ju na doske kým príde jej čas...
-
4
Keď boli zemiaky uvarené, vybrala som ich na plech, aby sa trochu ochladili a mohla som ich ošúpať.
-
5
Uvarila som fliačky, neboli domáce, tentokrát kupované...
-
6
Usmažila som cibuľu na oleji, pridala som mleté čierne korenie a mletú červenú papriku a hneď som odstavila panvicu z ohňa.
-
7
Zemiaky som ošúpala a pretlačila do pekáča.
-
8
Pridala som soľ, cibuľu a uvarené cestoviny. V tomto štádiu mám hotovo, niekto má rád zapečený granadír, zapeká sa na 200 stupňoch tak 15 minút, my máme radšej nezapečený.
-
9
A tu už na tanieri, viem, že kyslá smotana nie je klasická príloha k tomuto jedlu, no mne to tak chutí...Tento recept ľahko zvládnu aj úplní začiatočníci, prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu