Granadír fotorecept

civavasissi - fotkacivavasissi, 12. októbra 2020

Mala som svoje vypestované zemiaky aj cibuľu a tak to dnes vyhral práve granadír. Podávame so zaváranými uhorkami, čalamádou, v lete s čerstvým hlávkovým šalátom.

10
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
6 ks
500 g
1 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke som umyla a dala variť.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistila som cibuľu, ja som mala menšie cibule, preto ich je 6, ak máte veľké, stačia 3-4 kusy.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nasekala som cibuľu nadrobno a nechala som ju na doske kým príde jej čas...

    Granadír (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď boli zemiaky uvarené, vybrala som ich na plech, aby sa trochu ochladili a mohla som ich ošúpať.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvarila som fliačky, neboli domáce, tentokrát kupované...

    Granadír (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Usmažila som cibuľu na oleji, pridala som mleté čierne korenie a mletú červenú papriku a hneď som odstavila panvicu z ohňa.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zemiaky som ošúpala a pretlačila do pekáča.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som soľ, cibuľu a uvarené cestoviny. V tomto štádiu mám hotovo, niekto má rád zapečený granadír, zapeká sa na 200 stupňoch tak 15 minút, my máme radšej nezapečený.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A tu už na tanieri, viem, že kyslá smotana nie je klasická príloha k tomuto jedlu, no mne to tak chutí...Tento recept ľahko zvládnu aj úplní začiatočníci, prajem dobrú chuť.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Síce hovorím, že nemám obľúbené jedlo, ale nie je to tak, mám,a je ním práve granatír, len ho robím trochu ináč, ako nám ho desaťročia varievala mama - surové zemiaky si nakrájam na malé kocky a tie podusím na cibuľke s mletou paprikou, keď sú mäkké, vsypem do nich flaičky - iné cestoviny nedávam, pre mňa to už nie je ono, aj keď viem, že sa používajú rôzne......ale všetky spôsoby sú dobré, je to len zvyk.