Lefse - nórska chlebová placka
Foto: janeg
Mala som zvyšné zemiaky a tak som si povedala, že konečne skúsim recept, ktorý som dlho mala odložený. Odteraz robím
pravidelne.
Zdroj: Pinterest
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Klasicky si uvaríme zemiaky v osolenej vode a scedíme. Zemiaky poriadne rozpučíme a spolu s maslom a smotanou (poprípade plnotučným mliekom) urobíme kašu a necháme vychladnúť.
- 2
Osolíme, pridáme múku a vypracujeme nelepivé cesto. Cesto rozdelíme na guľky, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske na čo najtenšie. Pečieme na suchej panvici na miernom plameni cca minútu a pol, otočíme a druhú stranu dopečieme cca 40 sekúnd, do zlato hneda. Placky by mali byť podobné tortile.
- 3
Takto pripravené placky pred servírovaním potrieme maslom. Potom môžeme potrieť aj džemom alebo posypať škoricovým cukrom. Taktiež sa dajú jesť na slano, s opečeňou slaninkou alebo aj miesto pečiva.
- 4
Vyskúšala som na viacero spôsobov a môj favorit bol škoricový cukor :)
Tiež chlebové placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu