Pečená perlička
Pečená perlička

Perlička s citrusovou omáčkou a so šalviou

Ján Kolomazník
šéfkuchár Koliby Kamzík Premium v Bratislave, 29. septembra 2020
Perlička s citrusovou omáčkou a so šalviou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
3 ks
3 ks
250 g
1 kg
200 g
2 ČL (alebo gin)




Postup

  1. 1

    Zo šťavy z dvoch grepov a pomarančov, z nastrúhanej kôry z 1 grepu a pomaranča, z borovičky, bieleho vína a korenín pripravíme marinádu. Umytú a osušenú perličku naporciujeme. Kusy mäsa preložíme do väčšej misy, zalejeme marinádou a uložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny.

  2. 2

    Na plech poukladáme umyté zemiaky, väčšie prekrojíme na polovice, osolíme, okoreníme čiernym korením a rozmarínom, pridáme namarinované kusy perličky, ktoré osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri teplote 200 °C 25–30 minút.

  3. 3

    Kým sa mäso pečie, marinádu prelejeme do hrnca, privedieme k varu, osolíme, okoreníme a varíme, kým sa nezredukuje. Omáčku precedíme, zašľaháme do nej maslo, dochutíme soľou a korením. Na tanier poukladáme zemiaky, pečenú perličku, olivy, prelejeme omáčkou, ozdobíme zvyšným grepom, pomarančom a lístkami šalvie.

Diskusia k receptu