Perlička s citrusovou omáčkou a so šalviou
šéfkuchár Koliby Kamzík Premium v Bratislave, 29. septembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
na 200 °C
Postup
-
1
Zo šťavy z dvoch grepov a pomarančov, z nastrúhanej kôry z 1 grepu a pomaranča, z borovičky, bieleho vína a korenín pripravíme marinádu. Umytú a osušenú perličku naporciujeme. Kusy mäsa preložíme do väčšej misy, zalejeme marinádou a uložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny.
- 2
Na plech poukladáme umyté zemiaky, väčšie prekrojíme na polovice, osolíme, okoreníme čiernym korením a rozmarínom, pridáme namarinované kusy perličky, ktoré osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri teplote 200 °C 25–30 minút.
- 3
Kým sa mäso pečie, marinádu prelejeme do hrnca, privedieme k varu, osolíme, okoreníme a varíme, kým sa nezredukuje. Omáčku precedíme, zašľaháme do nej maslo, dochutíme soľou a korením. Na tanier poukladáme zemiaky, pečenú perličku, olivy, prelejeme omáčkou, ozdobíme zvyšným grepom, pomarančom a lístkami šalvie.
Tiež perlička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu