Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Zelerová ostro-kyslá polievka fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 7. októbra 2020
Zelerová ostro-kyslá polievka (fotorecept)
Foto: kvakac

Rozmrazovali a čistili sme chladničku a bolo treba spotrebovať zeleninu, tak sme uvarili takúto dobrú polievku. V tento pochmúrny čas nám veľmi chutila.

10
porcií
10 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
160 g
100 g
250 g
100 g
3 strúčiky
250 g
30 g (82 %)
2 PL
Koreniny:
1 KL
1 KL
1 KL
3 PL
Okrem toho:
1 - 2 PL (na zahustenie)
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pokrájame na malé kocky očistený zeler, mrkvu a petržlen. Z toho množstva zeleniny si po kúsku nastrúhame na malých okách, to na zahustenie polievky. Zemiaky krájame o čosi väčšie ako koreňovú zeleninu. Cibuľu pokrájame na drobno a cesnak strúhame na jemno. Všetko to spolu zmiešame.

    Zelerová ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso tiež nakrájame na malé kúsky.

    Zelerová ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca dáme maslo a olej zohriať, pridáme mäso, garam masala, kurkumu, čili a dusíme asi 10 minút. Mäso musí pustiť šťavu a zatiahnuť sa. Obrázok moc nevyšiel, para rosila objektív.

    Zelerová ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na mäso nasypeme zmiešanú zeleninu a dusíme tak desať minút. Miešame nech neprihorí zelenina. Zalejeme horúcou vodou a pomaly varíme hodinu. Teraz osolíme. Keď je už mäso a zelenina mäkké, nalejeme ocot prípadne dosolíme a povaríme chvíľu spolu. Zemiakový škrob rozmiešame v troche vody a vylejeme do polievky. Povaríme asi päť minút a napokon pridáme nakrájanú zelerovú vňať. Odložíme zo sporáku a necháme chvíľu postať.

    Zelerová ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrá a zdravá polievka na takýto jesenný čas. Nech vám chutí, ako nám.

    Zelerová ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu