Zelerová ostro-kyslá polievka fotorecept
Foto: kvakac
Rozmrazovali a čistili sme chladničku a bolo treba spotrebovať zeleninu, tak sme uvarili takúto dobrú polievku. V tento pochmúrny čas nám veľmi chutila.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
160 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
3 strúčiky |
|
250 g |
|
30 g (82 %) |
|
2 PL |
|
Koreniny: | |
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
3 PL |
|
|
|
Okrem toho: | |
1 - 2 PL (na zahustenie) |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Pokrájame na malé kocky očistený zeler, mrkvu a petržlen. Z toho množstva zeleniny si po kúsku nastrúhame na malých okách, to na zahustenie polievky. Zemiaky krájame o čosi väčšie ako koreňovú zeleninu. Cibuľu pokrájame na drobno a cesnak strúhame na jemno. Všetko to spolu zmiešame.
-
2
Mäso tiež nakrájame na malé kúsky.
-
3
Do hrnca dáme maslo a olej zohriať, pridáme mäso, garam masala, kurkumu, čili a dusíme asi 10 minút. Mäso musí pustiť šťavu a zatiahnuť sa. Obrázok moc nevyšiel, para rosila objektív.
-
4
Na mäso nasypeme zmiešanú zeleninu a dusíme tak desať minút. Miešame nech neprihorí zelenina. Zalejeme horúcou vodou a pomaly varíme hodinu. Teraz osolíme. Keď je už mäso a zelenina mäkké, nalejeme ocot prípadne dosolíme a povaríme chvíľu spolu. Zemiakový škrob rozmiešame v troche vody a vylejeme do polievky. Povaríme asi päť minút a napokon pridáme nakrájanú zelerovú vňať. Odložíme zo sporáku a necháme chvíľu postať.
-
5
Dobrá a zdravá polievka na takýto jesenný čas. Nech vám chutí, ako nám.
;-)
Vďaka za koment. No najviac je tam zeleru. Má aj jeho chuť.
Vďaka za koment. Veru áno. Niekedy sa dielo podarí bez nejakých dlhých príprav.
Vďaka za koment. Máš pravdu nie len teba by som prekvapil, ale aj sám seba. Čo sa zabijem keď ja masso ľúbim.
Aj ja. Dala som si pred par mesiacmi taky sukromny zaväzok, ze obmedzim mäso. Aj sa mi docela darilo. Az...... az pred par dnami nastala polovnicka sezona. Dva dni som spracovavala 35kg danielcieho. Az sa hanbim priznat, ze som bola priam vo vytrzeni. Uz teraz surfujem po Vareche a vymyslam ake dobroty z toho navarim. Jedneho favorita uz mam, svieckova z daniela od @kimlo :-)
P.S.: Takze - uplne Ta chapem. Uz ked som dnes doobeda videla ten Tvoj recept na pecenu mrkvu....
Áno, mister zeler je môj dobrý známy.
Vďaka za koment. No a šak to sú prijemné starosti spracovať mäso z diviny. Čo tak toto urobiť. varehttps:
varecha.pravda.sk/recepty/polievka-z-daniela-s-knedlickam...
Nejak mi to štrajkuje ešte tento recept- varecha.pravda.sk/recepty/rillettes-z-muflonieho-pleca-v-...
Medzicasom som pobrazdila po Vareche a tato Tvoja polievka uz je na zozname. Vyclenila som na nu KRK cca 3kg. Este spekulujem nad knedlickami, lebo obrate mäso chcem nechat v polievke. Pasovali by mi z pasternaku. Alebo mas iny napad?
Dakujem. Tiez dobry tip. Recept uz mam teraz ulozeny, nejakosi mi usiel.
Veď tam nedáš do knedličiek všetko mäso, to je len pre lepšiu chuť. Podstate ide o to ako to tebe chutí.
ak chceš, vyskúšaj a ohodnoť!
- ak chceš vyskúšaj a ohodnoť!
- ak chceš vyskúšaj a ohodnoť!
- ak chceš vyskúšaj a ohodnoť!
- ak chceš vyskúšaj a ohodnoť!
- ak chceš vyskúšaj a ohodnoť!
@kvakac (11.10.2020 08:26): Nuž rado sa stalo a potešenie aj na mojej strane. Práve som dopísal všetky komentáre pod Tvoje rcp, od mojeho „výpadku kvůlivá” chrobákovým problémom s mojom pravou „zadnou” končatinou. Koment k Tvojej zelerovej polievke mi však system odmieta uložiť! Asi Ti ho prepošlem na E_mail. Veľa zdaru a zdravia!
- ak chceš vyskúšaj a ohodnoť! @kvakac (11.10.2020 08:26): Nuž rado sa stalo a potešenie aj na mojej strane. Práve som dopísal všetky komentáre pod Tvoje rcp, od mojeho „výpadku kvůlivá” chrobákovým problémom s mojom pravou „zadnou” končatinou. Koment k Tvojej zelerovej polievke mi však system odmieta uložiť! Asi Ti ho prepošlem na E_mail. Veľa zdaru a zdravia!
- ak chceš vyskúšaj a ohodnoť! @kvakac (11.10.2020 08:26): Nuž rado sa stalo a potešenie aj na mojej strane. Práve som dopísal všetky komentáre pod Tvoje rcp, od mojeho „výpadku kvůlivá” chrobákovým problémom s mojom pravou „zadnou” končatinou. Koment k Tvojej zelerovej polievke mi však system odmieta uložiť! Asi Ti ho prepošlem na E_mail. Veľa zdaru a zdravia!
- ak chceš vyskúšaj a ohodnoť! @kvakac (11.10.2020 08:26): Nuž rado sa stalo a potešenie aj na mojej strane. Práve som dopísal všetky komentáre pod Tvoje rcp, od mojeho „výpadku kvůlivá” chrobákovým problémom s mojom pravou „zadnou” končatinou. Koment k Tvojej zelerovej polievke mi však system odmieta uložiť! Asi Ti ho prepošlem na E_mail. Veľa zdaru a zdravia!
- ak chceš vyskúšaj a ohodnoť! @kvakac (11.10.2020 08:26): Nuž rado sa stalo a potešenie aj na mojej strane. Práve som dopísal všetky komentáre pod Tvoje rcp, od mojeho „výpadku kvůlivá” chrobákovým problémom s mojom pravou „zadnou” končatinou. Koment k Tvojej zelerovej polievke mi však system odmieta uložiť! Asi Ti ho prepošlem na E_mail. Veľa zdaru a zdravia!
- ak chceš vyskúšaj a ohodnoť!
Srdečná vďaka za toľké komenty. Ono sa dajú prečítať len na novom dizajne. Totiž keď komenty prechádzajú z jednej na druhu stránku tak sa už nedajú čítať na starom dizajne. To platí aj z 2 - 3 stranu . Vyskúšam tu nátierku dám potom vedieť. Vyzerá veľmi dobrá.