Plnená knedľa
Plnená knedľa

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste

Lukáš Šidlovský
šéfkuchár Olívia Restaurant v hoteli Kukučka v Tatranskej Lomnici, 19. augusta 2020
Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Foto: Pravda - Ivan Majerský
75 minút
príprava

Suroviny

450 g uvarené v šupke
150 g
1 ks
200 g
160 g
40 g
Dusená kyslá kapusta:
800 g
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme ho na štyri časti. Vyvaľkáme ich na pomúčenej doske na pláty hrubé asi 0,5 cm. Ostrým nožom nakrájame obdĺžniky 10 x 20 cm.

  2. 2

    Dusená kyslá kapusta: Nakrájanú cibuľu vložíme do hrnca na roztopenú masť, pridáme všetky koreniny. K dozlatista orestovanej cibuli primiešame cukor a necháme ho skaramelizovať. Pridáme kyslú kapustu, premiešame, osolíme a podlejeme vodou. Dusíme domäkka.

  3. 3

    Údenú krkovičku zomelieme, pridáme orestovanú cibuľu a časť domäkka udusenej kyslej kapusty. Všetko spolu zmiešame.

  4. 4

    Do stredu obdĺžnikov zo zemiakového cesta dáme cca 100 g mäsovej zmesi a zrolujeme, okraje cesta spojíme. Varíme v osolenej viacej vode cca 20 minút.

  5. 5

    Uvarené plnené knedle orestujeme na panvici do zlatohneda z každej strany. Podávame s dusenou kyslou kapustou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia