Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
šéfkuchár Olívia Restaurant v hoteli Kukučka v Tatranskej Lomnici, 19. augusta 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
príprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme ho na štyri časti. Vyvaľkáme ich na pomúčenej doske na pláty hrubé asi 0,5 cm. Ostrým nožom nakrájame obdĺžniky 10 x 20 cm.
- 2
Dusená kyslá kapusta: Nakrájanú cibuľu vložíme do hrnca na roztopenú masť, pridáme všetky koreniny. K dozlatista orestovanej cibuli primiešame cukor a necháme ho skaramelizovať. Pridáme kyslú kapustu, premiešame, osolíme a podlejeme vodou. Dusíme domäkka.
- 3
Údenú krkovičku zomelieme, pridáme orestovanú cibuľu a časť domäkka udusenej kyslej kapusty. Všetko spolu zmiešame.
- 4
Do stredu obdĺžnikov zo zemiakového cesta dáme cca 100 g mäsovej zmesi a zrolujeme, okraje cesta spojíme. Varíme v osolenej viacej vode cca 20 minút.
- 5
Uvarené plnené knedle orestujeme na panvici do zlatohneda z každej strany. Podávame s dusenou kyslou kapustou.
Tiež knedľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu