Pošírovaná prepelica s gaštanovým krémom
šéfkuchár Koliby Kamzík Premium v Bratislave, 1. októbra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Postup
-
1
Gaštany pri špičke narežeme nožom do kríža, poukladáme na plech, pokvapkáme vodou a dáme piecť do rúry pri teplote 180 °C na 25–30 minút.
- 2
Do hrnca s vodou pridáme na kúsky nakrájanú mrkvu a petržlen, divoké korenie, rozmarín, tymian, privedieme do varu a varíme pol hodiny. Do vývaru potom vložíme naporciovanú prepelicu a necháme odstáť ďalšiu polhodinu – pošírujeme.
- 3
Upečené gaštany olúpeme, očistíme, nasekáme na menšie kúsky, vložíme do misky, pridáme med, pomocou údiacej pištole zaúdime dymom z dubových pilín, misku prikryjeme a necháme marinovať 5 minút. Zohrejeme hrniec, pridáme maslo, olivový olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, restujeme do sklovita. Pridáme gaštany, očistené a na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vývarom z prepelice a zo zeleniny. Varíme približne 25 minút, pridáme smotanu, rozmixujeme, dochutíme soľou. Pri servírovaní vložíme do taniera kúsky prepelice, ozdobíme bylinkami a olivovým olejom a prelievame krémom z gaštanov.
Tiež prepelica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu