Pečené bravčové koleno
Pečené bravčové koleno

Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami

majiteľ Peter Lacko a šéfkuchár Peter Semivan
z reštaurácie Starý majer vo Vrátnej doline, 4. septembra 2020
Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

4 ks predné
1 l
1 kg
200 g
1 ks
500 g
100 g
1 PL
1 ks
10 g
10 g
10 g
10 g
10 g
50 g




Postup

  1. 1

    Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou. Potom ich pečieme v alobale v pahrebe 4 hodiny a potom ešte 1 hodinu na grile na miernom ohni.

  2. 2

    Zemiaky rozdelíme na dve časti, jednu časť pokrájame na malé kocky a dáme variť.

  3. 3

    Druhú časť zemiakov rozmixujeme najemno, pridáme múku a vajce a vypracujeme haluškové cesto. Nožom alebo lyžicou vykrajujeme halušky a vhadzujeme do vriacej slanej vody. Po scedení premiešame s varenými zemiakmi.

  4. 4

    Nakoniec pridáme na paprike a nakrájanej cibuli podusenú kyslú kapustu.

Diskusia k receptu