Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
šéfkuchár Olívia Restaurant v hoteli Kukučka v Tatranskej Lomnici, 18. augusta 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Pečieme v rúre vyhriatej na 150 stupňov 3 hodiny. Mierne vychladený bôčik natrháme.
- 2
Lokše: Vychladené uvarené zemiaky nastrúhame najemno. Do zemiakov pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Vytvarujeme valček, ktorý krájame na menšie kusy. Každý kúsok vyvaľkáme do tvaru kruhu a pečieme na suchej panvici z každej strany. Upečené lokše potrieme kačacou masťou.
- 3
Pyré z červenej kapusty: V hrnci skaramelizujeme cukor. Pridáme nastrúhanú červenú kapustu, podlejeme vodou a premiešame. Nakrájanú cibuľu orestujeme na masti a pridáme ku kapuste. Osolíme, okoreníme, dochutíme škoricou, rascou a dusíme domäkka. Hotovú kapustu rozmixujeme na pyré.
- 4
Cez stred lokše navrstvíme pyré a trhaný bôčik. Lokšu zrolujeme a prekrojíme na polovicu.
- 5
Slaninový prach: Plátky slaniny upečieme v rúre. Pokrájanú cibuľu poprášime múkou a opečieme na masti. Upečenú slaninu s cibuľou rozmixujeme. Prachom ozdobíme naplnené lokše s kapustou.
Tiež lokše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu