Cuketový koláč na spôsob Sacherky fotorecept
Letný koláč s cuketou v ceste, s marhuľovým džemom a čokoládou.
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 350 g |
|
| 180 g |
|
| 2 ks |
|
| 150 ml |
|
| 150 ml |
|
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 2 PL |
|
| Na potretie: | |
|
|
|
| Čokoládová poleva: | |
| 100 g (52 %) |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Očistenú cuketu najemno nastrúhame a necháme postáť. Medzitým si vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme všetko ostatné podľa rozpisu, nakoniec pridáme vyžmýkanú cuketu. Vylejeme na veľký vymastený a múkou vysypaný plech. Rozmery môjho: 33x31 cm.
-
2
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 20 minút. Ešte na teplý rozotrieme džem.
-
3
Po vychladnutí koláč prerežeme na dve časti, jednu časť položíme na druhú a vrch potrieme džemom.
-
4
Čokoládová poleva: Smotanu zohrejeme na 75 °C, nalejeme ju na rozlámanú čokoládu a miešame do lesklej hmoty. Rozotrieme na vrch a dáme stuhnúť.
-
5
Nakrájame na kocky, ktoré chutia fantasticky.









Diskusia k receptu