Králik z rímskeho pekáča fotorecept
Podarilo sa mi zohnať zopár domácich králikov, tak som sa rozhodoval na aký spôsob jedného spravím, nakoniec vyhral pečený v rímskom pekáči.
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
1 ks domáci |
|
100 g |
|
800 g malé |
|
1 ks |
|
1 ks menšia |
|
6 strúčikov |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
6 ks |
|
10 ks |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Králika rozporciujeme, jednotlivé diely prešpikujeme slaninou, osolíme a riadne potrieme pretlačeným cesnakom. Slaninu je vhodné vopred nakrájať na špicaté hranolčeky a tie dať do mrazničky, aby stuhli, lepšie sa s tým pracuje.
-
2
Zemiaky zvolíme vcelku čo najmenšie, len ich umyjeme a očistíme kartáčom. Vložíme do rímskeho pekáča, ktorý sme predtým nechali namočený asi 30 minút v studenej vode. Pekáč nasiakne a pokrm sa nemusí podlievať.
-
3
Na zemiaky nasypeme polovicu zeleniny (mrkva a petržlen), ktorú sme nakrájali na menšie kocky. Pridáme aj zopár plátkov slaniny čo nám zostala a cuketu, ktorú sme rozrezali pozdĺžne na zopár kúskov. Poukladáme aj nahrubo nakrájanú cibuľu.
-
4
Na to poukladáme jednotlivé časti mäsa.
-
5
Ochutíme provensalskými bylinkami, pridáme zvyšok zeleniny, korenie, bobkový list a ešte zopár plátkov slaniny.
-
6
Pečieme uzatvorené 3 hodiny. Čas je trocha dlhší, lebo rímsky pekáč sa dáva do studenej rúry a pokrm sa pomalšie začne zahrievať. Rúru nastavíme na 150 °C.
-
7
Po 3 hodinách pekáč odkryjeme, zvýšime teplotu na 200 °C a dopečieme ešte asi 20 minút.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu