Steak s tekvicovo-zemiakovou prílohou
Marek Čákovský
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 9. októbra 2020
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 9. októbra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Suroviny
4 ks |
|
200 g uvarená |
|
100 g |
|
150 g |
|
400 g |
|
400 g |
|
200 g (omáčka zo zredukovaného hovädzieho vývaru) |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Teľací steak osušíme, osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Grilujeme na požadovaný stupeň prepečenia.
- 2
Zemiaky a tekvicu uvaríme spolu v osolenej vode, zlejeme vodu a popučíme. Jarnú cibuľku opečieme na masle a pridáme do zemiakov s tekvicou. Uvarenú repu a hrozno opečieme, pridáme cesnak a čerstvé bylinky, zalejeme omáčkou demi glace a chvíľu povaríme.
- 3
Na tanier dáme zmes tekvice a zemiakov, grilovaný steak a prelejeme omáčkou z repy a hrozna.
Tiež teľací steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu