Teľací steak
Teľací steak

Steak s tekvicovo-zemiakovou prílohou

Marek Čákovský
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 9. októbra 2020
Steak s tekvicovo-zemiakovou prílohou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

4 ks
200 g uvarená
100 g
150 g
400 g
400 g
200 g (omáčka zo zredukovaného hovädzieho vývaru)
50 g




Postup

  1. 1

    Teľací steak osušíme, osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Grilujeme na požadovaný stupeň prepečenia.

  2. 2

    Zemiaky a tekvicu uvaríme spolu v osolenej vode, zlejeme vodu a popučíme. Jarnú cibuľku opečieme na masle a pridáme do zemiakov s tekvicou. Uvarenú repu a hrozno opečieme, pridáme cesnak a čerstvé bylinky, zalejeme omáčkou demi glace a chvíľu povaríme.

  3. 3

    Na tanier dáme zmes tekvice a zemiakov, grilovaný steak a prelejeme omáčkou z repy a hrozna.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia