Veterníčky plnené mascarpone krémom.
príprava
na 175 °C
Suroviny
125 g |
|
110 g |
|
75 g |
|
50 g |
|
štipka |
|
Na plnenie: | |
čerstvé |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
75 g |
|
Na posypanie: | |
(prášok) |
|
Postup
-
1
Varíme vodu, maslo a soľ, pridáme preosiatu múku a za stáleho miešania varíme, kým sa zmes oddelí od hrnca. Do teplej /nie horúcej/ zmesi zašľaháme rozmiešané vajcia /+ - podľa potreby/, na jemne ťahavé cesto.
- 2
Na mastný papier striekame malé veterníky cukrárskym vreckom s nástavcom. Pečieme na 200 stupňov asi 8 minút, teplotu znížime a pečieme na 175 stupňov asi 20 -30 minút do ružova. Rúru počas pečenia neotvárame ! Teplé prekrojíme zúbkovým nožom.
- 3
Krém: Studené mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme mixérom na menších otáčkach.
- 4
Vychladnuté veterníčky naplníme malinami a krémom cukrárskym vreckom s väčším ozdobným nástavcom a posypeme malinovým práškom.
Tiež veterníky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu