Veterníky
Veterníky

Profiterolky - miniveterníky

alica7 - fotkaalica7, 23. augusta 2025
Profiterolky - miniveterníky
Foto: alica7

Veterníčky plnené mascarpone krémom.

40 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

Odpaľované cesto:
125 g
110 g
75 g
50 g
 štipka
Na plnenie:
 čerstvé
Krém:
250 g
250 g
75 g
Na posypanie:
 (prášok)



Postup

  1. 1

    Varíme vodu, maslo a soľ, pridáme preosiatu múku a za stáleho miešania varíme, kým sa zmes oddelí od hrnca. Do teplej (nie horúcej) zmesi zašľaháme rozmiešané vajcia (+ - podľa potreby), na jemne ťahavé cesto.

  2. 2

    Na mastný papier striekame malé veterníky cukrárskym vreckom s nástavcom. Pečieme na 200 stupňov asi 8 minút, teplotu znížime a pečieme na 175 stupňov asi 20 -30 minút do ružova. Rúru počas pečenia neotvárame! Teplé veterníčky prekrojíme zúbkovým nožom.

  3. 3

    Krém: Studené mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme mixérom na menších otáčkach.

  4. 4

    Vychladnuté veterníčky naplníme malinami a krémom cukrárskym vreckom s väčším ozdobným nástavcom a posypeme malinovým práškom.

Diskusia k receptu