Profiterolky - miniveterníky
Veterníčky plnené mascarpone krémom.
príprava
na 175 °C
Suroviny
| Odpaľované cesto: | |
| 125 g |
|
| 110 g |
|
| 75 g |
|
| 50 g |
|
| štipka |
|
| Na plnenie: | |
| čerstvé |
|
| Krém: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 75 g |
|
| Na posypanie: | |
| (prášok) |
|
Postup
-
1
Varíme vodu, maslo a soľ, pridáme preosiatu múku a za stáleho miešania varíme, kým sa zmes oddelí od hrnca. Do teplej (nie horúcej) zmesi zašľaháme rozmiešané vajcia (+ - podľa potreby), na jemne ťahavé cesto.
- 2
Na mastný papier striekame malé veterníky cukrárskym vreckom s nástavcom. Pečieme na 200 stupňov asi 8 minút, teplotu znížime a pečieme na 175 stupňov asi 20 -30 minút do ružova. Rúru počas pečenia neotvárame! Teplé veterníčky prekrojíme zúbkovým nožom.
- 3
Krém: Studené mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme mixérom na menších otáčkach.
- 4
Vychladnuté veterníčky naplníme malinami a krémom cukrárskym vreckom s väčším ozdobným nástavcom a posypeme malinovým práškom.
Tiež veterníky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem