Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
šéfkuchár Olívia Restaurant v hoteli Kukučka v Tatranskej Lomnici, 21. augusta 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
800 g |
|
500 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
5 strúčikov |
|
200 g |
|
3 vetvičky |
|
|
|
|
|
|
|
Zemiakové džatky: | |
1 kg |
|
6 PL |
|
|
Postup
-
1
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy hrubé asi 1,5 cm. Cibuľu nakrájame nahrubo a strúčiky cesnaku nasekáme na plátky. V panvici na rozpálenej masti sprudka opečieme líčka z obidvoch strán. Vyberieme ich, osolíme a odložíme bokom, ale do tepla.
- 2
Vo výpeku postupne restujeme cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu. Pridáme paradajkový pretlak, chvíľu restujeme a podlejeme vínom. Necháme zovrieť a odstavíme. Zeleninu preložíme na plech na pečenie. Pridáme vetvičky rozmarínu a líčka. Rúru predhrejeme na 130 °C a zakryté pečieme 2 hodiny. Výpek so zeleninou dohladka rozmixujeme a pridáme maslo.
- 3
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme ich, ale 1/3 vody necháme v zemiakoch. Pridáme múku, premiešame. Hrniec prikryjeme a necháme chvíľu odstáť. Zemiaky rozpučíme, ak je potrebné, pridáme ešte trochu múky. Z hmoty vytvarujeme guľky či valčeky.
Tiež bravčové líčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu