Slivkové knedličky
Slivkové knedličky

Slivkové knedličky s jogurtovo-makovou omáčkou

Lukáš Šidlovský
šéfkuchár Olívia Restaurant v hoteli Kukučka v Tatranskej Lomnici, 22. augusta 2020
Slivkové knedličky s jogurtovo-makovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1 kg uvarené v šupke
300 g
1 ks
500 g čerstvé
Jogurtovo–maková omáčka:
 g
50 g
20 g modrý mletý
1 ČL (dreň)




Postup

  1. 1

    V šupke uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme soľ, polohrubú múku a vajce. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej ploche a nožom nakrájame na štvorčeky veľké 5 x 5 cm, do stredu ktorých kladieme kúsky sliviek. Ak sú slivky príliš kyslé, posypeme ich cukrom. Čistými rukami pospájame rohy cesta a vytvoríme knedličky. Knedličky varíme vo vriacej vode 15 minút. Knedličky sú hotové, keď vyplávajú na povrch.

  2. 2

    Jogurtovo–maková omáčka: V miske zmiešame tvaroh s cukrom, jogurtom, so zrnkami vanilky a s mletým makom. Omáčku podávame ku knedličkám.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia