Slivkové knedličky s jogurtovo-makovou omáčkou
Lukáš Šidlovský
šéfkuchár Olívia Restaurant v hoteli Kukučka v Tatranskej Lomnici, 22. augusta 2020
šéfkuchár Olívia Restaurant v hoteli Kukučka v Tatranskej Lomnici, 22. augusta 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
1 kg uvarené v šupke |
|
300 g |
|
1 ks |
|
|
|
500 g čerstvé |
|
|
|
Jogurtovo–maková omáčka: | |
g |
|
50 g |
|
20 g modrý mletý |
|
1 ČL (dreň) |
|
Postup
-
1
V šupke uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme soľ, polohrubú múku a vajce. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej ploche a nožom nakrájame na štvorčeky veľké 5 x 5 cm, do stredu ktorých kladieme kúsky sliviek. Ak sú slivky príliš kyslé, posypeme ich cukrom. Čistými rukami pospájame rohy cesta a vytvoríme knedličky. Knedličky varíme vo vriacej vode 15 minút. Knedličky sú hotové, keď vyplávajú na povrch.
- 2
Jogurtovo–maková omáčka: V miske zmiešame tvaroh s cukrom, jogurtom, so zrnkami vanilky a s mletým makom. Omáčku podávame ku knedličkám.
Tiež slivkové knedličky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu