Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami
šéfkuchár Koliby Kamzík Premium v Bratislave, 30. septembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Umytú a očistenú jarabicu osolíme, ochutíme rozdrvenými borievkami a rozmarínom, zabalíme do slaniny a pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C 30 minút.
- 2
Uvarené a očistené zemiaky nastrúhame, osolíme, pridáme vajce, hrubú múku a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme šúľance, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode približne 5 minút. Hotové šúľance zachladíme v studenej vode, scedíme.
- 3
Očistenú a nakrájanú cibuľu orestujeme na rozpálenom oleji do sklovita. Pridáme cukor, necháme skaramelizovať, pridáme na menšie kúsky nakrájanú kapustu, osolíme, podlejeme približne 1 dl vody a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Udusenú kapustu dochutíme octom, ak treba, pridáme cukor, soľ a rozmixujeme tyčovým mixérom.
- 4
Pred podávaním dáme do rozpálenej panvice kocku masla, pridáme šúľance a opekáme, kým nemajú zlatistú farbu, pridáme nasekanú vňať a stiahneme z plameňa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu