Pečená jarabica
Pečená jarabica

Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami

Ján Kolomazník
šéfkuchár Koliby Kamzík Premium v Bratislave, 30. septembra 2020
Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
70 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
1 kg
100 g
300 g
100 ml
100 g
50 g
Zemiakové šúľance:
500 g
300 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umytú a očistenú jarabicu osolíme, ochutíme rozdrvenými borievkami a rozmarínom, zabalíme do slaniny a pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C 30 minút.

  2. 2

    Uvarené a očistené zemiaky nastrúhame, osolíme, pridáme vajce, hrubú múku a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme šúľance, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode približne 5 minút. Hotové šúľance zachladíme v studenej vode, scedíme.

  3. 3

    Očistenú a nakrájanú cibuľu orestujeme na rozpálenom oleji do sklovita. Pridáme cukor, necháme skaramelizovať, pridáme na menšie kúsky nakrájanú kapustu, osolíme, podlejeme približne 1 dl vody a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Udusenú kapustu dochutíme octom, ak treba, pridáme cukor, soľ a rozmixujeme tyčovým mixérom.

  4. 4

    Pred podávaním dáme do rozpálenej panvice kocku masla, pridáme šúľance a opekáme, kým nemajú zlatistú farbu, pridáme nasekanú vňať a stiahneme z plameňa.

Recept je zaradený do kategórií:
Jarabičie mäso, Jedlá z hydiny, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Jesenné, Zimné, Pečené

Diskusia k receptu


Jeden komentár