Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami
šéfkuchár Koliby Kamzík Premium v Bratislave, 30. septembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
1 kg |
|
100 g |
|
300 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zemiakové šúľance: | |
500 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Umytú a očistenú jarabicu osolíme, ochutíme rozdrvenými borievkami a rozmarínom, zabalíme do slaniny a pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C 30 minút.
- 2
Uvarené a očistené zemiaky nastrúhame, osolíme, pridáme vajce, hrubú múku a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme šúľance, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode približne 5 minút. Hotové šúľance zachladíme v studenej vode, scedíme.
- 3
Očistenú a nakrájanú cibuľu orestujeme na rozpálenom oleji do sklovita. Pridáme cukor, necháme skaramelizovať, pridáme na menšie kúsky nakrájanú kapustu, osolíme, podlejeme približne 1 dl vody a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Udusenú kapustu dochutíme octom, ak treba, pridáme cukor, soľ a rozmixujeme tyčovým mixérom.
- 4
Pred podávaním dáme do rozpálenej panvice kocku masla, pridáme šúľance a opekáme, kým nemajú zlatistú farbu, pridáme nasekanú vňať a stiahneme z plameňa.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Jeden komentár