Trený maslový koláč.
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
180 g |
|
180 g |
|
120 g |
|
120 g |
|
3 ks (veľkosť M) |
|
9 g |
|
1,5 ČL |
|
Na potretie: | |
|
|
Čokoládová poleva: | |
90 g |
|
30 g |
|
9 g |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme do polotuha, postupne pridáme polovicu cukru a vyšľaháme tuhý sneh. Vyšľaháme zmäknuté maslo so zvyšným cukrom, po jednom prišľaháme žĺtky, múku s práškom do pečiva a škoricou. Na záver do cesta jemne primiešame sneh.
- 2
Do pekáča 20x30 cm dáme mastný papier a nalejeme cesto. Pečieme na 180 °C asi 20 - 25 minút.
- 3
Teplý upečený koláč potrieme lekvárom a necháme vychladnúť.
- 4
Urobíme polevu. Roztopíme polámanú čokoládu, tuk a olej.
- 5
Na vlažný koláč dáme polevu a dáme stuhnúť do chladničky.
Tiež Škoricový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu