Škoricový koláč
Škoricový koláč

Škoricový koláč

alica7 - fotkaalica7, 18. augusta 2025
Škoricový koláč
Foto: alica7

Trený maslový koláč.

15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

180 g
180 g
120 g
120 g
3 ks (veľkosť M)
9 g
1,5 ČL
Na potretie:
Čokoládová poleva:
90 g
30 g
9 g



Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme do polotuha, postupne pridáme polovicu cukru a vyšľaháme tuhý sneh. Vyšľaháme zmäknuté maslo so zvyšným cukrom, po jednom prišľaháme žĺtky, múku s práškom do pečiva a škoricou. Na záver do cesta jemne primiešame sneh.

  2. 2

    Do pekáča 20x30 cm dáme mastný papier a nalejeme cesto. Pečieme na 180 °C asi 20 - 25 minút.

  3. 3

    Teplý upečený koláč potrieme lekvárom a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Urobíme polevu. Roztopíme polámanú čokoládu, tuk a olej.

  5. 5

    Na vlažný koláč dáme polevu a dáme stuhnúť do chladničky.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, třené těsto je vděčné a se skořicí výborné.