Foto: janeg
Vždy, keď mamina navarila toto jednoduché jedlo, išli sme sa oň potrhať. Doteraz ho milujem.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Smotanu si vytiahneme z chladničky, aby sa zohriala. Očistené pokrájané zemiaky dáme klasicky variť. Do druhého hrnca dáme variť vodu na trhance.
- 2
Z múky, štipky soli a vody vypracujeme hladké, pevné cesto. Vodu pridávame po troške. Cesto vyvaľkáme na tenšie, nakrájame na veľké štvorce a tie potom trháme do vriacej osolenej vody.
- 3
Kým sa trhance varia, opečieme si pokrájanú slaninku. Množstvo záleží len a len podľa chuti.
- 4
Zemiaky zlejeme, presypeme do väčšej misky a hneď rozpučíme vidličkou. Najlepšie ak sem tam ostanú malé kúsky zemiakov. Primiešame smotanu, slaninu a scedené uvarené trhance. Podľa potreby ešte dosolíme a podávame.
Tiež trhance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak tak, niet nad naše klasiky
Za máličko. Zrejme rozdiel kvôli regiónu :) Ako ste ich robili vy?