Zemiakové šúľance
Zemiakové šúľance

Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám

ta3 - fotkata3, dnes o 06:00

Džatky boli kedysi jedlom chudobných, pretože sa robia len zo zemiakov a z múky. Vychutnajte si ich s opraženou slaninkou a cibuľou.

4 - 6
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava
Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám
Foto: ta3

Suroviny

1 kg uvarené
100 g
100 g
Okrem toho:



Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky zasypeme múkou, zalejeme horúcou vodou (alebo použijeme vodu, v ktorej sa zemiaky varili) a pridáme soľ. Všetko spolu roztlačíme pučidlom na zemiaky na hustú kašu.

  2. 2

    Z kaše potom vytvarujeme valčeky, ktoré ešte vyformujeme na menšie valčeky - džatky. Pripravené džatky opečieme na rozpustenej masti dozlatista.

  3. 3

    Opečené džatky podávame s kyslou smotanou, slaninou opraženou spolu s cibuľou a ozdobíme jarnou cibuľkou.

  4. 4

    Pozrite si celú reláciu Chutné Slovensko, v ktorej nájdete viac receptov z Vysokých Tatier a dozviete sa mnoho zaujímavostí a tipov, čo navštíviť v tomto regióne.

Diskusia k receptu