Vyprážané rožky
Vyprážané rožky

Bezlepkové zemiakové rožky so strúhaným syrom

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 2. októbra 2020. Komerčný recept.
12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
100 g
200 g uvarené
6 PL nastrúhaný
Dressing:
100 g
Okrem toho:
 na posypanie pracovnej dosky
 na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky roztlačíme a spojením s polovicou nastrúhaného syra a múčnou zmesou Universal mix Liana vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Na pomúčenej pracovnej doske cesto premiesime. Rozvaľkáme ho do kruhu s hrúbkou približne 0,5 cm a rozdelíme na trojuholníky. Na širší koniec trojuholníka dáme kopček nastrúhaného syra a zmotáme do tvaru rožkov.

  3. 3

    Pripravené zemiakové rožky vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.

  4. 4

    Dressing pripravíme z kyslej smotany ochutenej cesnakom, mletou paprikou, korením a soľou. Podávame ho k hotovým rožtekom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Zaujímavé, zemiakové cesto so syrom, môže byť celkom dobré......
Zaujímavé, zemiakové cesto so syrom, môže byť celkom dobré......