Bezlepkové zemiakové rožky so strúhaným syrom
Foto: potravinarskavyrobaliana
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
200 g uvarené |
|
6 PL nastrúhaný |
|
Dressing: | |
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Okrem toho: | |
na posypanie pracovnej dosky |
|
na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Uvarené zemiaky roztlačíme a spojením s polovicou nastrúhaného syra a múčnou zmesou Universal mix Liana vypracujeme hladké cesto.
- 2
Na pomúčenej pracovnej doske cesto premiesime. Rozvaľkáme ho do kruhu s hrúbkou približne 0,5 cm a rozdelíme na trojuholníky. Na širší koniec trojuholníka dáme kopček nastrúhaného syra a zmotáme do tvaru rožkov.
- 3
Pripravené zemiakové rožky vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.
- 4
Dressing pripravíme z kyslej smotany ochutenej cesnakom, mletou paprikou, korením a soľou. Podávame ho k hotovým rožtekom.
Tiež rožky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu