Jahňacie stehno
Jahňacie stehno

Jahňacia živánska s paprikou a bylinkami

majiteľ Peter Lacko a šéfkuchár Peter Semivan
z reštaurácie Starý majer vo Vrátnej doline, 3. septembra 2020
Jahňacia živánska s paprikou a bylinkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

600 g
400 g
200 g
200 g
10 g
1 ks
300 g
2 g
2 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie stehno nakrájame na kocky, cibuľu a papriku tiež na krájame na kocky, údenú slaninu na plátky a čili papričku najemno. Všetko premiešame so soľou a s korením spolu s bylinkami a olejom. Pridáme roztlačený cesnak a necháme hodinu odstáť.

  2. 2

    Potom k mäsovej zmesi pridáme nové zemiaky a premiešame.

  3. 3

    Pripravenú zmes zabalíme do alobalu a pečieme v pahrebe z dubového dreva 45 minút. Po upečení necháme odležať 10 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Jahňacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Letné, Grilované, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre