Jahňacia živánska s paprikou a bylinkami
majiteľ Peter Lacko a šéfkuchár Peter Semivan
z reštaurácie Starý majer vo Vrátnej doline, 3. septembra 2020
z reštaurácie Starý majer vo Vrátnej doline, 3. septembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Jahňacie stehno nakrájame na kocky, cibuľu a papriku tiež na krájame na kocky, údenú slaninu na plátky a čili papričku najemno. Všetko premiešame so soľou a s korením spolu s bylinkami a olejom. Pridáme roztlačený cesnak a necháme hodinu odstáť.
- 2
Potom k mäsovej zmesi pridáme nové zemiaky a premiešame.
- 3
Pripravenú zmes zabalíme do alobalu a pečieme v pahrebe z dubového dreva 45 minút. Po upečení necháme odležať 10 minút.
Tiež jahňacie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu