Knedličky s tekvicovou omáčkou a ovčím syrom
šéfkuchár Olívia Restaurant v hoteli Kukučka v Tatranskej Lomnici, 18. augusta 2020

príprava
Suroviny
| Tekvicová omáčka: | |
| 600 g |
|
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
| 30 g |
|
|
|
|
| 100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| Zemiakové knedličky: | |
| 900 g |
|
| 240 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| Navrch: | |
| 200 g |
|
| hrsť |
|
Postup
-
1
Tekvicová omáčka: Na masle orestujeme šalotku nakrájanú najemno, do základu pridáme olúpanú a na kocky nakrájanú tekvicu, pridáme soľ, mleté biele korenie a krátko restujeme. Dochutíme najemno nastrúhaným zázvorom, podlejeme smotanou a varíme domäkka. Dochutíme čili omáčkou a rozmixujeme.
- 2
Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme vychladnúť, očistíme a nastrúhame najemno. K zemiakom pridáme múku, vajce a soľ. Všetko spolu ručne premiešame a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na štyri časti a na pomúčenej ploche ho vytvarujeme na valčeky. Pripravené knedle vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 20 minút. Uvarené knedle necháme vychladnúť. Pred podávaním každý valček nakrájame na rovnaké kolieska, ktoré z obidvoch strán krátko opečieme na oleji.
- 3
Zemiakové knedličky podávame na tekvicovej omáčke, dozdobíme na kocky nakrájaným čerstvým ovčím syrom a opečenými tekvicovými jadierkami, ktoré krátko restujeme na suchej panvici.
Tiež zemiakové knedličky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu