Knedličky s tekvicovou omáčkou a ovčím syrom
šéfkuchár Olívia Restaurant v hoteli Kukučka v Tatranskej Lomnici, 18. augusta 2020
príprava
Suroviny
Tekvicová omáčka: | |
600 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
30 g |
|
|
|
100 ml |
|
|
|
|
|
Zemiakové knedličky: | |
900 g |
|
240 g |
|
1 ks |
|
|
|
Navrch: | |
200 g |
|
hrsť |
|
Postup
-
1
Tekvicová omáčka: Na masle orestujeme šalotku nakrájanú najemno, do základu pridáme olúpanú a na kocky nakrájanú tekvicu, pridáme soľ, mleté biele korenie a krátko restujeme. Dochutíme najemno nastrúhaným zázvorom, podlejeme smotanou a varíme domäkka. Dochutíme čili omáčkou a rozmixujeme.
- 2
Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme vychladnúť, očistíme a nastrúhame najemno. K zemiakom pridáme múku, vajce a soľ. Všetko spolu ručne premiešame a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na štyri časti a na pomúčenej ploche ho vytvarujeme na valčeky. Pripravené knedle vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 20 minút. Uvarené knedle necháme vychladnúť. Pred podávaním každý valček nakrájame na rovnaké kolieska, ktoré z obidvoch strán krátko opečieme na oleji.
- 3
Zemiakové knedličky podávame na tekvicovej omáčke, dozdobíme na kocky nakrájaným čerstvým ovčím syrom a opečenými tekvicovými jadierkami, ktoré krátko restujeme na suchej panvici.
Tiež zemiakové knedličky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu