Zemiakové knedličky
Zemiakové knedličky

Knedličky s tekvicovou omáčkou a ovčím syrom

Lukáš Šidlovský
šéfkuchár Olívia Restaurant v hoteli Kukučka v Tatranskej Lomnici, 18. augusta 2020
Knedličky s tekvicovou omáčkou a ovčím syrom
60 minút
príprava

Suroviny

Tekvicová omáčka:
600 g
1 ks
50 g
30 g
100 ml
Zemiakové knedličky:
900 g
240 g
1 ks
Navrch:
200 g
hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicová omáčka: Na masle orestujeme šalotku nakrájanú najemno, do základu pridáme olúpanú a na kocky nakrájanú tekvicu, pridáme soľ, mleté biele korenie a krátko restujeme. Dochutíme najemno nastrúhaným zázvorom, podlejeme smotanou a varíme domäkka. Dochutíme čili omáčkou a rozmixujeme.

  2. 2

    Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme vychladnúť, očistíme a nastrúhame najemno. K zemiakom pridáme múku, vajce a soľ. Všetko spolu ručne premiešame a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na štyri časti a na pomúčenej ploche ho vytvarujeme na valčeky. Pripravené knedle vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 20 minút. Uvarené knedle necháme vychladnúť. Pred podávaním každý valček nakrájame na rovnaké kolieska, ktoré z obidvoch strán krátko opečieme na oleji.

  3. 3

    Zemiakové knedličky podávame na tekvicovej omáčke, dozdobíme na kocky nakrájaným čerstvým ovčím syrom a opečenými tekvicovými jadierkami, ktoré krátko restujeme na suchej panvici.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre