Zdravá výživa

Antioxidanty?

astheart - fotkaastheart, 2. februára 2014

Není to tak dávno, co tu probíhaly diskuze o tucích. Co člověk, to názor. A teď se podívejte tady:  www.novinky.cz/veda-skoly/326339-antioxidanty-podporuj...


Kdo se má v tom vyznat???

@zareaguj


Diskusia k téme

alena45
sa mi zdá, že sa jedná hlavne o umele vytvorené antioxidanty, to vieme už dávno, preto som si prestala kupovať vitamín E, a aj betakarotén, a vlastne už dávno nekupujem žiadne prípravky okrem Magnézia.
sneica
pravdupovediac clovek nevie coho sa drzat lebo predpokladam ze ina studia toto tvrdenie vyvracia...
viera1
Z toho ti môže vyjsť jednoznačný záver a síce,že pri pestrej strave nepotrebuješ žiadne tieto doplnky.Najviac ma vytáčajú výrobcovia vitamínov pre deti (farebné krabičky s rozprávkovými bytosťami) preboha,však to nie sú cukríky !!! A ešte k tomu veľká kampaň v TV ! To už len mentálne postihnutá matka môže kŕmiť svoje deti týmto.A nie sú na to páky,aby to zakázali (teda kvôli zisku nie je záujem),treba sa spoliehať na svoj zdravý rozum.
Antioxidanty sú dôležité,ale prírodné:
 www.sportujeme.sk/fitness/prirodne-zdroje-antioxidantov...
rulik
prejdite sa cez víkend po niektorom hypermarkete kde rodinky trávia čas a uvidíte, čím sú matky schopné kŕmiť svoje deti
ja osobne preferujem vitamíny z ovocia a zeleniny, ale aj tam si človek nemôže myslieť, že konzumuje neviem aké zdravé veci, čo už je v súčasnosti zdravé, pomaly nenájdete miesto, kde by sa dali nazbierať liečivé bylinky bez toho aby tam nebol priemyselný spad a o čistote vôd ani nehovorím
douglas
Nie je nad prírodné šťavy odšťavnené doma. Môj manžel má veľmi rád šťavu z červenej repy, mrkvy a jabĺčiek a ja zase milujem tu "našľahanú"penu, ktorá po odšťavnení na povrchu sa urobí. Kam sa nato hrabe moja najobľúbenejšia zmrzlina Spumoni.
Mimo ine - pracovala som v inštitúte pre schvaľovanie liekov a koľkokrát sa nám stalo, že medzi rečou padol názor kvalifikovaných odborníkov, že miesto toho a toho lieku mohli zabaliť kocku cukru a účinky by boli rovnaké. Pozor, nie vždy sa jednalo len o homeopatiká (doplňky stravy sme neevidovali)...
hubata
Súhlasím s @viera1 : nielen že sa tam maličké deti napchávajú odpadmi, ale ešte v tom hyperbordeli sa musia hrať na preliezkach, trampolínach, hojdacích koníkoch a dýchať nízko pri zemi prach z topánok tisícoch kupujúcich. Ktovie či si niektorá mamička kvokla k malému 2-3 ročnému dieťaťu aby videla to čo ono vidí: zablatené nohy kupujúcich. Ale to radšej sa mama schová na WC s kamarátkou a natajno si raz za hodinu pofajčia, ani im nevadí že v celom hyperbordeli nie je prístup k čerstvému vzduchu...... Chudery sú aj tie predavačky.
abdul
Oné, najlepšejší antioxidant je červené víno. Dľa možnosti suché, prípadne samorod dajme tomu Concordia.
danenka
Všetky potravinové doplnky sú len zdroj príjmov farmaceutických spoločností ....
evanaaa
@babidka , my si dáme čokoládu, aj tá, ako sa zdá obsahuje antioxidanty, aspoň taká 70%-ná.
hubata
Ja zasa červené a biele prekladám slivovicou ...... a potom komentujem príspevky na www.varecha.sk ...... hehe.
dorenika
ja ako antioxidant pouzivam organic wheatgrass powder s cerstvym dzusom a k obedu si dam mrkvu alebo do musli si pridam granatove jablko a je po probleme
kurtis
PESTREC MARIANSKY - ľudovo KRISTOVA KORUNA je jeden z najsilnejších antioxidantov na planéte. Dokáže za krátky čas zázraky a hlavne dostať pečeň do skvelej kondície.
Chcel by som pripomenúť,že k zdravej pečeni nie je až taký problém sa dopracovať,ako ju udržať ďalej zdravú.Pri dnešnom stravovaní je to skôr výnimka,že po päťdesiatke má niekto dobré krvné a pečeňové testy. Náš najdôležitejší filter pečeň-vstupnú bránu nášho zdravia treba čistiť a udržiavať v kondícii.Dá sa to pomocou Pestreca mariánskeho a hlavne to funguje. Pokiaľ by ste chceli info o tom ako začať čistiť pečeň,môžete mi napísať na kurtis@kurtis.sk *** a podelím sa so skúsenosťami. Na zdravie s Pestrecom. Užíva sa drvený priamo do úst,žiadne čaje a oleje,nesmie sa zabárať ani vyluhovať v alkohole. Dochádza tak k likvidovaniu látky silymarín,ktorá dokáže regenerovať pečeňové bunky pečeňovej membrány. Kurtis.
astheart
@kurtis , promiň, ale zavání mi to... Zničené jaterní buňky se nedají regenerovat, takže poškozená játra už asi neobnovíš. Něco jiného je zastavit proces odumírání jaterních buněk, to možná ostropestřec mariánský dokáže. :) Je mi o pár let víc než 50, mám pár kil navíc a krevní a jaterní testy mám skvělé.
astheart
@douglas , máš pravdu, čím dál tím častěji kupujeme placebo. Hlavně u těch doplňků na hubnutí. Aby to přece jen nějak "fungovalo", u většiny je rada cvičit a omezit příjem kalorií. :D I když..., psychika dokáže nastartovat uzdravovací a regenerační proces také. Takže, i to placebo v některých případech pomáhá. :)
smejkad
suhlasim ze rozhoduje psychika
k tej peceni len jedno - ak si dobre pamatam este zo skoly, pecen patri k organom s najlepsou schopnostou regeneracie, podobne ako napr. koza , akurát ze jej zjazvenie ma potom trochu ine následky ako u koze...
astheart
No a to je ono - zjizvení = odumřelé jaterní buňky. Můžeme jen zastavit další odumírání. je fakt ale, že neustále se tvoří nové buňky, a proto při transplantaci stačí jen kousek tkáně.
astheart
Dostala jsem email, že @kurtis na moje komentáře reagoval. Nic tu ale není, přesto mu napíšu.
@kurtis napsal: astheart
Je to zložitá téma a takým stručný zhodnotením nereálna.Pečeň je orgán ,ktorý sa dokáže veľmi rýchlo zregenerovať,len treba vedieť ako na to.

Ty jsi lékař? Je to přesně tak, jak jsem napsala. Zničené buňky už neobnovíš. Něco jiného je tvorba nových.