Taštičky plnené kačacinou s pyré z červenej kapusty
šéfkuchár Olívia Restaurant v hoteli Kukučka v Tatranskej Lomnici, 20. augusta 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Kačacie stehná umyjeme, očistíme, osolíme, posypeme mletou rascou. Rúru predhrejeme na 120 stupňov a stehná pečieme zhruba 3,5 hodiny.
- 2
Mäso z upečených stehien natrháme, pridáme trochu výpeku, mletú rascu, tymian, soľ, mleté čierne korenie a premiešame.
- 3
Uvarené zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno. Do zemiakov pridáme krupicu, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a vyvaľkáme ho na pomúčenej ploche na plát hrubý asi 0,5 cm. Ostrým nožom pokrájame na štvorce 10 x 10 cm.
- 4
Do stredu štvorcov kladieme mäsovú zmes (cca po 30 g). Cesto preložíme a okraje dobre pritlačíme, aby sa taštička počas varenia nerozlepila. Varíme v osolenej viacej vode zhruba 20 minút. Uvarené taštičky orestujeme na domácej bravčovej masti do zlatohneda z obidvoch strán.
- 5
V hrnci skaramelizujeme cukor. Pridáme červenú kapustu nakrájanú na rezančeky, podlejeme vodou a premiešame. Očistenú a nakrájanú cibuľu orestujeme na masti a pridáme ku kapuste. Osolíme, okoreníme, pridáme škoricu, mletú rascu a dusíme domäkka. Uvarenú červenú kapustu rozmixujeme na pyré.
Tiež taštičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu