Zeler

Energia 205 KJ
Kalórie 49,0 kcal2.45%
Sacharidy 9,90 g4.3%
Tuky 0,30 g0.43%
* zeler - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je zeler

prazdny

Zelerová nátierka

Bravčové mäso

Uvarený zeler, salámu, vajíčka, cibulku a cesnak pomelieme na mäsovom mlynčeku, prisolíme a pokoreníme,...

prazdny

Polievka so zelerovými rezancami

Bezmäsité jedlá

Tento recept vznikol ako dôsledok mojej nepozornosti. Potrebovala som osmažiť zeler na čínu, na chvíľu...

prazdny

Cestovinový šalát trochu inak

Cestoviny

Cestoviny trochu inak, vhodné na sacharidový obed.

prazdny

Kačka v ryži

Hlavné jedlá

Cibuľu, koreňovú zeleninu a slaninu pokrájame na malé kúsky a opečieme na oleji dozlatista. Na...

prazdny

Zemiakový šalát s ananásom

Bezmäsité jedlá

Umyté zemiaky aj so šupkou nakrájame na kocky a upečieme na alobale v rúre pri teplote 200...

prazdny

Moja krabia polievka

Polievky

Málokedy varím podľa receptu, všetko dávam od oka. Ale táto polievka nám veľmi chutí...

prazdny

Pstruh na spôsob dobrej gazdinky

Hlavné jedlá

Na Štedrý večer jeme rybacinu. Aby to nebolo nudné, začala som pripravovať pstruhy, avšak...

prazdny

Polievka z červenej repy

Bezmäsité jedlá

Repu ošúpeme, nastrúhame nahrubo, dáme do kastróla, pridáme ocot, soľ, zalejeme trochou...

prazdny

Staročeská bramboračka

Bezmäsité jedlá

Najskôr si uvaríme krúpy, fazuľu a pohánku. Na masle osmažíme nakrájanú cibuľu a nastrúhanú koreňovú...

prazdny

Sviatočný zemiakový šalát

Bravčové mäso

Zemiaky uvaríme, ošúpeme a nakrájame na kocky asi 1 x 1 cm. Mrkvu, zeler...

prazdny

Boršč chrabrého bohatiera

Hovädzie mäso

Mäso nakrájame na kocky, zalejeme vodou a varíme až kým takmer zmäkne. Osolíme, pridáme...

prazdny

Zelerový šalát s banánmi a orechmi

Bezmäsité jedlá

Do hrnca dáme vodu, soľ, ocot a zeler a uvaríme domäkka. V druhom hrnci...

prazdny

Kuracie prsia - Čína po našom

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame na tenké lupienky, pridáme sójovú omáčku, osolíme necháme odstáť 5. minút...

prazdny

Protidepresívna pomazánka

Bezmäsité jedlá

Depresia je moderné svinstvo. Horšie ako svinská chrípka. Nehrám sa na WHO zo Ženevy, ...

prazdny

Hliva ustricová na divoko

Hlavné jedlá

Na tuku speníme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a nakrájanú hlivu a dusíme...

prazdny

Jelenie plátky s borievkovou omáčkou a zelerom

Hlavné jedlá

Z oleja, korenia na divinu, borievok a červeného vína namiešame marinádu. Jelenie mäso nakrájame...

prazdny

Zdravý zeleninový šalát

Šaláty

Zeleninu nastrúhame najemno na strúhadle a zmiešame spolu s jogurtom.

prazdny

Zelerový šalát

Šaláty

Zeler uvaríme v osolenej vode domäkka.

prazdny

Polievka „Julienne“

Hovädzie mäso

Mäso vložíme do studenej vody a dáme variť.

prazdny

Fazuľová polievka Jókai

Bravčové mäso

Suchú fazuľu deň pred varením umyjeme a necháme cez noc namočenú. Na druhý deň ju opäť...

prazdny

Hubová polievka

Bezmäsité jedlá

Do hrnca dáme 2/3 oleja, na ktorom orestujeme cibuľku, na malé kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu...

prazdny

Jelenie ragú

Hlavné jedlá

Do kastrólika nalejeme olej a na slabom ohni necháme restovať cibuľku. Pridáme mäso nakrájané na kocky...

prazdny

Zajac pani Terky

Hlavné jedlá

Tento recept mám od pani Terky. Je v ňom veľa koreňovej zeleniny a navrchu je zemiaková...

prazdny

Nakladaná hus

Hlavné jedlá

Hus rozdelíme na porcie. Na dno kameninovej nádoby rozložíme kolieska cibule. Na ňu položíme porcie...

prazdny

Husacie prsia na víne

Hlavné jedlá

Osolené husacie prsia dáme kožou dolu na rozohriatu husaciu masť. Pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a...

prazdny

Kapustné listy plnené zeleninou

Bezmäsité jedlá

Kapustné listy povaríme 10 minút v osolenej vode, necháme ich odkvapkať, hrubé žily zrežeme, ...

prazdny

Cesnaková polievka

Bezmäsité jedlá

Do vriacej vody dáme variť mrkvu, zeler, petržlen, cibuľu (všetko pokrájané na kocky) a...

prazdny

Chrbát z diviaka s chrenovou kôrkou

Hlavné jedlá

Z mäsa vykrojíme sviečkovicu a odložíme ju do chladu. Kosti a nakrájanú zeleninu prudko opekáme na...

prazdny

Diviačie mäso na víne s medom

Hlavné jedlá

Očistené diviačie stehno naložíme do soli a rasce a necháme ho deň odležať v chladničke. Potom...

prazdny

Srnčie stehno na smotane

Hlavné jedlá

Pokrájanú zeleninu dáme do 1, 5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, ...

prazdny

Guláš z muflóna

Hlavné jedlá

Odležané mäso odblaníme, umyjeme, pokrájame na rezne, zľahka naklepeme a potom pokrájame na malé kocky...

prazdny

Námornícky guláš

Hovädzie mäso

Na masti rýchlo opečieme na kocky pokrájané mäso a slaninku. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku a...

prazdny

Guláš z diviny

Večera

Mäso nakrájame na väčšie kusy a opražíme na horúcom oleji. Preložíme ho do inej nádoby a...

prazdny

Srnčia polievka

Polievky

Mäso a kosti uvaríme v osolenej vode spolu so zelerom a mrkvou. Vývar precedíme a dochutíme...