Tagliatelle s jelením ragú a sušenými slivkami

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 21. januára 2010
Tagliatelle s jelením ragú a sušenými slivkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Ragú:
400 g
40 g
60 g
40 g
20 g
1 ks
3 PL
250 g
8 ks
200 ml
Cesto na tagliatelle:
500 g
3 PL
3 PL
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jelenie ragú: Jelenie mäso očistíme a nakrájame na drobné kocky. Zeleninu pomelieme a orestujeme na oleji, pridáme mäso a všetko opečieme. Nalejeme červené víno a zredukujeme, pridáme lúpané rajčiny, bylinky, marmeládu a sušené slivky. Dochutíme soľou, čerstvým čiernym korením a pomaly varíme asi 50 minút.

  2. 2

    Tagliatelle: Hladkú múku nasypeme na kôpku, v strede si vytvoríme jamku, do ktorej nalejeme vajce rozmiešané s vodou a olejom. Osolíme a pomaly primiešavame do vajec múku, až máme hotové cesto. Cesto dôkladne prehnetieme a necháme odpočinúť v chladničke asi 1 hodinu.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme, niekoľkokrát preložíme a nakrájame na pásiky široké asi pol centimetra. Cestoviny varíme v osolenej vode asi 4 minúty a nasypeme do jelenieho ragú. Krátko povaríme, posypeme parmezánom a podávame.

Diskusia k receptu