Tagliatelle s jelením ragú a sušenými slivkami
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 21. januára 2010

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Ragú: | |
| 400 g |
|
| 40 g |
|
| 60 g |
|
| 40 g |
|
| 20 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| 3 PL |
|
| 250 g |
|
| 8 ks |
|
|
|
|
| 200 ml |
|
|
|
|
| Cesto na tagliatelle: | |
| 500 g |
|
| 3 PL |
|
| 3 PL |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Jelenie ragú: Jelenie mäso očistíme a nakrájame na drobné kocky. Zeleninu pomelieme a orestujeme na oleji, pridáme mäso a všetko opečieme. Nalejeme červené víno a zredukujeme, pridáme lúpané rajčiny, bylinky, marmeládu a sušené slivky. Dochutíme soľou, čerstvým čiernym korením a pomaly varíme asi 50 minút.
- 2
Tagliatelle: Hladkú múku nasypeme na kôpku, v strede si vytvoríme jamku, do ktorej nalejeme vajce rozmiešané s vodou a olejom. Osolíme a pomaly primiešavame do vajec múku, až máme hotové cesto. Cesto dôkladne prehnetieme a necháme odpočinúť v chladničke asi 1 hodinu.
- 3
Cesto vyvaľkáme, niekoľkokrát preložíme a nakrájame na pásiky široké asi pol centimetra. Cestoviny varíme v osolenej vode asi 4 minúty a nasypeme do jelenieho ragú. Krátko povaríme, posypeme parmezánom a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu