Tagliatelle s jelením ragú a sušenými slivkami
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 21. januára 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Ragú: | |
400 g |
|
40 g |
|
60 g |
|
40 g |
|
20 g |
|
1 ks |
|
|
|
3 PL |
|
250 g |
|
8 ks |
|
|
|
200 ml |
|
|
|
Cesto na tagliatelle: | |
500 g |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
|
Postup
-
1
Jelenie ragú: Jelenie mäso očistíme a nakrájame na drobné kocky. Zeleninu pomelieme a orestujeme na oleji, pridáme mäso a všetko opečieme. Nalejeme červené víno a zredukujeme, pridáme lúpané rajčiny, bylinky, marmeládu a sušené slivky. Dochutíme soľou, čerstvým čiernym korením a pomaly varíme asi 50 minút.
- 2
Tagliatelle: Hladkú múku nasypeme na kôpku, v strede si vytvoríme jamku, do ktorej nalejeme vajce rozmiešané s vodou a olejom. Osolíme a pomaly primiešavame do vajec múku, až máme hotové cesto. Cesto dôkladne prehnetieme a necháme odpočinúť v chladničke asi 1 hodinu.
- 3
Cesto vyvaľkáme, niekoľkokrát preložíme a nakrájame na pásiky široké asi pol centimetra. Cestoviny varíme v osolenej vode asi 4 minúty a nasypeme do jelenieho ragú. Krátko povaríme, posypeme parmezánom a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu