Stanleyho čínska pomsta fotorecept

evas13 - fotkaevas13, 2. februára 2010
Stanleyho čínska pomsta (fotorecept)
Foto: evas13

Opísala som ho určite z nejakého časopisu a je dobrý, veľmi nám chutí.

4
porcie
30 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 bal.
1 ks
1 ks
1 ks
1 zväzok
1 ks
50 g
1 hrsť
1 hrsť
2 stručiky
2 čl
1 čl
1/4 čl
1/4 čl
1 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Marináda: worch. omač., sojová omáčka, kari, mleté čierne korenie, zázvor, muškátový kvet, chilli, olej, solamyl a štipka cukru. Kuracie prsia nakrájame na rezance a dáme do marinády aspoň na 30min.

    Stanleyho čínska pomsta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si nakrájame zeleninu, ktorú na 4 minúty opražíme na oleji a potom vyberieme do misky. Medzitým si uvaríme rezance do polomäka podľa návodu a po scedení ich dáme do horúceho oleja a opražíme. Rezance sa začnú hneď pražiť, preto ich musíme stále obracať, lebo by sa nám prilepíli na panvicu.Keď sú opražené, vyberieme ich k zelenine. Nakoniec opečieme mäso, ku ktorému po opražení pridáme orestovanú zeleninu s rezancami a všetko spolu dobre premiešame.

    Stanleyho čínska pomsta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K tomu si môžeme dať lahké polosuché vínko. Dobrú chuť

    Stanleyho čínska pomsta (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Ahoj Nyja. Tento recept mám 3 roky, že by som to z teletexu odpisovala? Dosť možné. Judášové ucho som nahradila našimi suchohríbami. Asi som to z bastardila, keď takto ničím čínsku kuchyňu. Cutilo nám to.
práve naopak, so suchohríbmi to muselo byť lepšie ako s uchom. takže si to vylepšila. pre mňa sú najdostupnejšie šampiňóny, tak mi napadli tie. ale možno mám ešte dáke suchohríbky v mrazničke, tak niekedy použijem.
Však aj pre mňa sú šampiony dostupné, len občas máme malú zásobu suchohríbov v mrazáku, ktoré mám radšej takto ako sušené.
@evas13 vyčítam Ti, že sa hneď sama viníš, za kvalitu fotografie. Nechcem aby si to vzala direktívne, skôr poučne :-)
vždy je dôležitá podstata úmyslu, nie kvalita prevedenia a Ty si nám sprostredkovala super recept:-) čítaj ocenenia vyššie..hm?

Pridaj komentár k receptu: