Stanleyho čínska pomsta fotorecept

evas13 - fotkaevas13, 2. februára 2010
Stanleyho čínska pomsta (fotorecept)
Foto: evas13

Opísala som ho určite z nejakého časopisu a je dobrý, veľmi nám chutí.

4
porcie
30 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 bal.
1 ks
1 ks
1 ks
1 zväzok
1 ks
50 g
1 hrsť
1 hrsť
2 stručiky
2 čl
1 čl
1/4 čl
1/4 čl
1 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Marináda: worch. omač., sojová omáčka, kari, mleté čierne korenie, zázvor, muškátový kvet, chilli, olej, solamyl a štipka cukru. Kuracie prsia nakrájame na rezance a dáme do marinády aspoň na 30min.

    Stanleyho čínska pomsta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si nakrájame zeleninu, ktorú na 4 minúty opražíme na oleji a potom vyberieme do misky. Medzitým si uvaríme rezance do polomäka podľa návodu a po scedení ich dáme do horúceho oleja a opražíme. Rezance sa začnú hneď pražiť, preto ich musíme stále obracať, lebo by sa nám prilepíli na panvicu.Keď sú opražené, vyberieme ich k zelenine. Nakoniec opečieme mäso, ku ktorému po opražení pridáme orestovanú zeleninu s rezancami a všetko spolu dobre premiešame.

    Stanleyho čínska pomsta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K tomu si môžeme dať lahké polosuché vínko. Dobrú chuť

    Stanleyho čínska pomsta (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Huby, Čínska kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu

nyja
Je to recept z TV relácie "Varení, pečení" :)) varil to tam herec Stano Kráľ  www.stv.sk/relacieaz/jednotka/vareni-peceni/vari-k...

Už som to robila. To Judášove ucho - mi v tom absolútne nechutilo, nemá to žiadnu chuť. Dala by som tam radšej šampiňóny, hoci viem, že ázijská kuchyňa judášove uši mohutne užíva.To len tak na margo.
evas13
Ahoj Nyja. Tento recept mám 3 roky, že by som to z teletexu odpisovala? Dosť možné. Judášové ucho som nahradila našimi suchohríbami. Asi som to z bastardila, keď takto ničím čínsku kuchyňu. Cutilo nám to.
nyja
práve naopak, so suchohríbmi to muselo byť lepšie ako s uchom. takže si to vylepšila. pre mňa sú najdostupnejšie šampiňóny, tak mi napadli tie. ale možno mám ešte dáke suchohríbky v mrazničke, tak niekedy použijem.
evas13
Však aj pre mňa sú šampiony dostupné, len občas máme malú zásobu suchohríbov v mrazáku, ktoré mám radšej takto ako sušené.
makepeaca
Ja osobne by som nepridával worcestrovú omáčku. Ale inak je to v poriadku.
45678
@evas13 vyčítam Ti, že sa hneď sama viníš, za kvalitu fotografie. Nechcem aby si to vzala direktívne, skôr poučne :-)
vždy je dôležitá podstata úmyslu, nie kvalita prevedenia a Ty si nám sprostredkovala super recept:-) čítaj ocenenia vyššie..hm?
evas13
@mariaklara je to dobrý recept a aj dosť sýty, určite ti bude chutiť-
@45678 ďakujem za ohodnotenie a zapamätám si to. :-)) Som rada, že sa podaril dobrý úmysel. :)