4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Repu ošúpeme, nastrúhame nahrubo, dáme do kastróla, pridáme ocot, soľ, zalejeme trochou vody a dusíme domäkka. Zeleninu a zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno. Zeleninu, zemiaky a cibuľu vložíme do hrnca, pridáme celé korenie, pretlak, zalejeme vriacim vývarom, uvedieme do varu a varíme na miernom ohni asi 10 – 15 minút do zmäknutia.
- 2
Potom vyberieme celé korenie. Mäkkú repu rozmixujeme, vlejeme do zeleninovej polievky, vložíme kúsok masla na zjemnenie a dochutíme soľou, korením, octom a prípadne prisladíme.
- 3
Podávame s posekaným čerstvým kôprom a čerstvým syrom alebo kyslou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu