Polievka z červenej repy

redakcia - fotkaredakcia, 4. decembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1-2 PL
1,25 l
1 ks
1/2 ks
2 ks
1 ks
2 ks
5 zrniek
1 PL
1 PL
2-3 KL
200 ml




Postup

  1. 1

    Repu ošúpeme, nastrúhame nahrubo, dáme do kastróla, pridáme ocot, soľ, zalejeme trochou vody a dusíme domäkka. Zeleninu a zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno. Zeleninu, zemiaky a cibuľu vložíme do hrnca, pridáme celé korenie, pretlak, zalejeme vriacim vývarom, uvedieme do varu a varíme na miernom ohni asi 10 – 15 minút do zmäknutia.

  2. 2

    Potom vyberieme celé korenie. Mäkkú repu rozmixujeme, vlejeme do zeleninovej polievky, vložíme kúsok masla na zjemnenie a dochutíme soľou, korením, octom a prípadne prisladíme.

  3. 3

    Podávame s posekaným čerstvým kôprom a čerstvým syrom alebo kyslou smotanou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia