Polievka z kapra
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. januára 2010
Foto: Matt Rybanský
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené a opláchnuté hlavy a vnútornosti z kapra uvaríme každé zvlášť v mierne osolenej vode. Z masla a múky si pripravíme svetlú zásmažku, ktorú za stáleho miešania zalejeme vlažným vývarom z rýb. Do polievky pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a na miernom ohni varíme asi 20 minút.
- 2
Potom pridáme mlieko a necháme prevariť. Dochutíme soľou, korením a mletým kvetom. Z toastového chleba odkrojíme kôrku a ostatok nakrájame na kocky a opražíme na masle.
- 3
Pri podávaní pridáme osmažené toastíky, kúsky ryby a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
- 4
Náš tip: Vnútornosti sa oddeľujú pri spracovaní kapra, kde sa po vybraní dôsledne vytriedi, čo je využiteľné. Na kuchynskú úpravu sú najdôležitejší mlieč alebo ikry a pečeň. Rybí vývar pripravujeme maximálne 40 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu