Boršč chrabrého bohatiera

narjel - bez fotkynarjel, 29. novembra 2009
6-8
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
1/2
2 ks
4 lyžice
6 ks
1 lyžica
3 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky, zalejeme vodou a varíme až kým takmer zmäkne. Osolíme, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zeler, nadrobno pokrájanú cibuľu, pretlak a varíme ďalej. Po chvíľke pridáme zemiaky nakrájané na kocky, múku rozmiešanú v troške studenej vody a varíme, až mäso, zelenina a zemiaky zmäknú.

  2. 2

    Do polievky pridáme na kocôčky nakrájanú uvarenú cviklu, bujónovú kocku, bobkový list, klobásu nakrájanú na plátky a varíme ešte asi 5 minút. Polievku nepatrne osladíme, okyslíme, dochutíme mletým čiernym korením a tymianom a necháme prejsť varom.

  3. 3

    Pred podávaním každú porciu doplníme lyžicou kyslej smotany.

Diskusia k receptu

evas13
... a ten recept je aj vy skušaný, keď je pekne opísaný z kalendára?
narjel
ten recept je vyskúšaný. inak by som ho sem nedávala. a mne nevadí, že je z kalendára, lebo dobré recepty sa nájdu aj tam. :)
marianne
Ak bude aspoň s polovice taká dobrá ako názov, tak sa teším:-) bude čoskoro




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia