6-8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky, zalejeme vodou a varíme až kým takmer zmäkne. Osolíme, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zeler, nadrobno pokrájanú cibuľu, pretlak a varíme ďalej. Po chvíľke pridáme zemiaky nakrájané na kocky, múku rozmiešanú v troške studenej vody a varíme, až mäso, zelenina a zemiaky zmäknú.
- 2
Do polievky pridáme na kocôčky nakrájanú uvarenú cviklu, bujónovú kocku, bobkový list, klobásu nakrájanú na plátky a varíme ešte asi 5 minút. Polievku nepatrne osladíme, okyslíme, dochutíme mletým čiernym korením a tymianom a necháme prejsť varom.
- 3
Pred podávaním každú porciu doplníme lyžicou kyslej smotany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu