Pórová polievka s palacinkou
Ladislav Fodor
šéfkuchár Wellness Hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 22. januára 2010
šéfkuchár Wellness Hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 22. januára 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V mlieku uvaríme mrkvu, petržlen a zeler. Pridáme na drobno nakrájané zemiaky a na kolieska nakrájaný pór. Keď je už zelenina mäkká, pridáme ešte 5 dkg masla, soľ a čierne korenie.
- 2
Pripravíme riedke palacinkové cesto bez cukru, do ktorého pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- 3
Upečieme palacinky, zvinieme ich a nakrájame na tenké kúsky. Pri servírovaní ich dáme do polievky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu