porcie
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 ks |
|
| 1/2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 4-5 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks |
|
| 2 zrnká |
|
| 5 zrniek |
|
| 1 PL |
|
| 3 dl |
|
| 1 kelímok |
|
|
|
|
| 1 kg |
|
| 3 ks |
|
| 3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Nakrájanú koreňovú zeleninu prevaríme v litri osolenej vody, pridáme bobkový list, nové korenie a celé čierne korenie, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku a čučoriedky. Pomaly varíme do zmäknutia. Po vychladnutí pridáme ocot a 1 dl vína. Do vzniknutej marinády dáme mäso a necháme ho odstáť asi 2 dni. (Mäso musí byť úplne ponorené.)
- 2
Polovicu marinády prelejeme do kuchty aj s mäsom, pridáme 2 dl červeného vína a varíme 30 – 50 minút (podľa druhu mäsa). Po uvarení mäso vyberieme, omáčku rozmixujeme a pridáme polovicu smotany. Mäso rozporcujeme a na tanieri dozdobíme lyžičkou brusníc a lyžičkou smotany.
- 3
Z nastrúhaných zemiakov zlejeme škrobovú vodu, pridáme postrúhané varené zemiaky, pridáme žĺtka, sneh z bielok, majoránku, cesnak, soľ a mleté čierne korenie. Vyprážame na oleji v dolkovej panvici a podávame ako prílohu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu