Kačka v ryži

redakcia - fotkaredakcia, 21. decembra 2009
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
30 g
20 g
30 g
20 g
50 g
40 g
200 g
20 g
100 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu, koreňovú zeleninu a slaninu pokrájame na malé kúsky a opečieme na oleji dozlatista. Na to položíme osolenú, okorenenú kačicu a opečieme dozlatista. Zalejeme ju paradajkovým pretlakom a dusíme domäkka.

  2. 2

    Umytú ryžu opražíme na oleji, zalejeme vodou a udusíme domäkka. Potom do ryže vlejeme šťavu z kačice, premiešame so strúhaným syrom a pridáme k mäkkej kačici.

  3. 3

    Do ryže môžeme pridať aj huby udusené na masle.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia