Staročeská bramboračka

Adrián Vitáloš
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 4. decembra 2009
Staročeská bramboračka
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
60-80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4 ks
1 PL
1 ks
3 strúčiky
 hrsť
1 ks
1 PL
 hrsť
1 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si uvaríme krúpy, fazuľu a pohánku. Na masle osmažíme nakrájanú cibuľu a nastrúhanú koreňovú zeleninu. Pridáme zemiaky nakrájané na malé kúsky, namočené hríby a zalejeme vodou. Prisypeme asi tri lyžice ovsených vločiek, ktoré polievku zahustia. Pridáme zeleninový vývar a osolíme.

  2. 2

    Po pätnástich minútach vhodíme pred uvarením krúpy a fazuľu, pohánku a necháme ešte päť minút povariť. Ku koncu varenia okoreníme cesnakom, majoránom a čerstvou petržlenovou vňaťou.

  3. 3

    Staročeskú bramboračku podávame podľa chuti, zvyčajne s čerstvým pečivom. Bielu fazuľu môžeme použiť aj sterilizovanú. Taktiež si môžeme fazuľu a krúpy uvariť do zásoby a potom dať zamraziť.

Diskusia k receptu

haston
a koľko tých húb treba dať? v rozpise som žiadne namočené hríby nenašiel..
kvakac
Je tam isto biela fazuľa? Ja tam vidím inú fazuľu, tak ti neviem Karle čí mám belmo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia