Staročeská bramboračka
			   Adrián Vitáloš
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 4. decembra 2009
		   
		   šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 4. decembra 2009

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60-80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Najskôr si uvaríme krúpy, fazuľu a pohánku. Na masle osmažíme nakrájanú cibuľu a nastrúhanú koreňovú zeleninu. Pridáme zemiaky nakrájané na malé kúsky, namočené hríby a zalejeme vodou. Prisypeme asi tri lyžice ovsených vločiek, ktoré polievku zahustia. Pridáme zeleninový vývar a osolíme. 
- 2
Po pätnástich minútach vhodíme pred uvarením krúpy a fazuľu, pohánku a necháme ešte päť minút povariť. Ku koncu varenia okoreníme cesnakom, majoránom a čerstvou petržlenovou vňaťou. 
- 3
Staročeskú bramboračku podávame podľa chuti, zvyčajne s čerstvým pečivom. Bielu fazuľu môžeme použiť aj sterilizovanú. Taktiež si môžeme fazuľu a krúpy uvariť do zásoby a potom dať zamraziť. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu