Staročeská bramboračka
Adrián Vitáloš
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 4. decembra 2009
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 4. decembra 2009
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60-80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si uvaríme krúpy, fazuľu a pohánku. Na masle osmažíme nakrájanú cibuľu a nastrúhanú koreňovú zeleninu. Pridáme zemiaky nakrájané na malé kúsky, namočené hríby a zalejeme vodou. Prisypeme asi tri lyžice ovsených vločiek, ktoré polievku zahustia. Pridáme zeleninový vývar a osolíme.
- 2
Po pätnástich minútach vhodíme pred uvarením krúpy a fazuľu, pohánku a necháme ešte päť minút povariť. Ku koncu varenia okoreníme cesnakom, majoránom a čerstvou petržlenovou vňaťou.
- 3
Staročeskú bramboračku podávame podľa chuti, zvyčajne s čerstvým pečivom. Bielu fazuľu môžeme použiť aj sterilizovanú. Taktiež si môžeme fazuľu a krúpy uvariť do zásoby a potom dať zamraziť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu