Huspenina - vlastný dlhodobý recept

verka1 - fotkaverka1, 29. januára 2010

je čas huspeniny, tak sme včera varili a je super, preto vám ponúkam tento zdedený recept

2-3
porcie
20 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

3
1
5-6 strúčikov
1
1
1
kúsok
6-8
4-5
1-2




Postup

  1. 1

    Paprčky, chvostí a kožu dôkladne očistíme a vložíme do kuchty spolu s ostatnými ingredienciami. Varíme 1 a štvrť hodiny a ešte necháme kuchtu samovolne vyfučať.

  2. 2

    Paprčky a chvostík oberieme od kostí, kožu natrháme, dáme do primeranej nádoby. /Pekáčik, taniere hlboké, misky... / Kosti ešte raz prevaríme, tak 5-10 min. a masko zalejeme. Na veľlý pekáč treba 6 paprčiek, chvostík a kože 10 str. cesnaku, primerane korenia, prípadne zeleniny.

  3. 3

    Finta: Umelohmotovú fľašku zrežeme v 1/3 a masko dáme do pripravenej fľaše, zalejeme a občas premiešame aby bolo masko rovnomerne v celej fľaši. Po stuhnutí režeme krúžky, alebo husp. vytlačíme a zjeme Príloha: ocor, korenie, chlieb

Diskusia k receptu

verka1
Milá moja Verka1
tá huspeninka nemá chybu. Tvoj manžel
orajnr
Huspenina je vynikajúca pochúťka, ale pridaním tochu octu do varenia dostane ešte lepšiu chuť.
verka1
Ano, aj to sme robili v minulosti ale upustili sme od toho. Polievame na tanieri.
Dík za príspevok
bambulka51
no tá fľaška ,to nemá chybu,tiež sme kúpili paprčky,zajtra varíme...
verka1
Držím palčeky a potom napíš, ako sa ti fľaša osvedčila.
majka5
pre mna je to super jedlo,vzdy si na nej pochutim :-)
alzbetka2
aj u nás je veľmi obľúbená, ja varievam v 10 l hrnci, /často je aj málo/ v kuchte som ešte neskúšala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia