Šalát z bažantích pŕs s prepeličím vajíčkom
Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie v hoteli Matyšák v Bratislave, 18. februára 2010
šéfkuchár reštaurácie v hoteli Matyšák v Bratislave, 18. februára 2010
Foto: Marek Velček
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Očistené, uvarené bažantie prsia nakrájame na malé kocky. Pridáme majonézu, soľ, korenie a na malé kocky pokrájaný uvarený zeler.
- 2
Očistený miešaný šalát dochutíme balzamikovým octom, olivovým olejom, soľou a korením.
- 3
Do pripraveného šalátu pridáme uvarené očistené prepeličie vajíčka a podávame.
- 4
Náš tip: Bažant poskytuje vynikajúce mäso, ale len vtedy, ak po zastrelení visí v perí najmenej 6-7 dní. Až keď sa riadne odleží, opatrne ho ošklbeme a vypitveme. Varí sa 2 hodiny do mäkka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu