Srnčie mäso na zelenine

katika01 - bez fotkykatika01, 15. januára 2010

Toto jedlo pripravujem veľmi rada pretože nie je náročné na prípravu a má ho rada celá rodina. Pripravujem ho z diviny. Najčastejšie ho podávam s tarhoňou.

8
porcií
15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

400  g
3 ks
1 ks
 kúsok
20 g
2 ČL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na kocky. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a pokrájame na kocky.

  2. 2

    Slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme ju. Pridáme zeleninu a posypeme cukrom a za stáleho miešania ešte chvíľu pražíme. Pridáme mäso, osolíme, okoreníme mletým korením, pridáme bobkový list a podlejeme. Prikryté dusíme do mäkka.

  3. 3

    Nakoniec zahustíme múkou a dochutíme vegetou.

Diskusia k receptu

tonka1951
@katika01 prosím ťa ,chcem robiť tvoj recept,nemusím ten srnčí chrbát dávať do pácu a ako dlho bez pácu sa asi robí1-hod. alebo1,5 hod.?