Boršč našej rodiny

bozulka - fotkabozulka, 28. januára 2010
Boršč našej rodiny
Foto: bozulka

Tento recept som získala asi pred 34 rokmi v Južných Čechách.Je vynikajúci a veľa kamarátok ho pripravuje tiež.Samozrejme robím aj ruský a ukrajinský,ale toto je niečo iné.

6-8
porcií
10-15 minút
príprava
45-60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Nakrájame si kapustu na tenké pásiky,zeleninu na kolieska alebo malé hranolčeky. Do hrnca na olej dáme zosklovateť cibuľku-možeme jemne osoliť.pridávame postupne zeleninu,keď mám pridám aj kusok pokrájaného kelu,okorenime vsetkým korením okrem bobkového listu ten dáme až keď sa polievka varí-restujeme asi 5-7min.za stáleho miešania,posypeme hl.mukou ,chviľku ešte restujeme a zalejeme vodou trošku nad zeleninu 5-8cm.

  2. 2

    Keď začne polievka vrieť pridáme mrazené huby/ ja mám najradšej suchohrib hnedý čerstvý alebo mrazený/rajčinovú sťavu alebo pretlak,pridám slepačí bujon,zavarenú cviklu,bobkový list a uvaríme / nie rozvaríme/.Pred dokončením pridáme pretlačený cesnak,trošku cukru a dochutime podľa vlastnej chuti.Ja pridávam feferonku alebo chilli omáčku.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Alenka prepac,ale zabudla som na dolezitu prisadu a tou je prave ten chren.Na jemno postruhany chren/ velky kus/pridavam s koreninamy.
Cviklu som cele roky neznasala a ked mi ju niekto ponukol ako oblohu alebo nedaj boze na miske ako salat tak som bola schopna tanier po niekom hodit,nastastie som bola slusne vychovana a aspon sa tvarila,ze mi chuti.A potom som niekde videla cviklu s chrenom a odvtedy po niekolkych probach som sa ustalila na tomto recepte.
A čo tak pridať aj tie ďalšie dva recepty?
Mila jody,potesil ma Tvoj zaujem,ale neviem ake recepty si myslela.