Foto: bozulka
Tento recept som získala asi pred 34 rokmi v Južných Čechách.Je vynikajúci a veľa kamarátok ho pripravuje tiež.Samozrejme robím aj ruský a ukrajinský,ale toto Zobraziť celý popisTento recept som získala asi pred 34 rokmi v Južných Čechách.Je vynikajúci a veľa kamarátok ho pripravuje tiež.Samozrejme robím aj ruský a ukrajinský,ale toto je niečo iné.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame si kapustu na tenké pásiky,zeleninu na kolieska alebo malé hranolčeky. Do hrnca na olej dáme zosklovateť cibuľku-možeme jemne osoliť.pridávame postupne zeleninu,keď mám pridám aj kusok pokrájaného kelu,okorenime vsetkým korením okrem bobkového listu ten dáme až keď sa polievka varí-restujeme asi 5-7min.za stáleho miešania,posypeme hl.mukou ,chviľku ešte restujeme a zalejeme vodou trošku nad zeleninu 5-8cm.
- 2
Keď začne polievka vrieť pridáme mrazené huby/ ja mám najradšej suchohrib hnedý čerstvý alebo mrazený/rajčinovú sťavu alebo pretlak,pridám slepačí bujon,zavarenú cviklu,bobkový list a uvaríme / nie rozvaríme/.Pred dokončením pridáme pretlačený cesnak,trošku cukru a dochutime podľa vlastnej chuti.Ja pridávam feferonku alebo chilli omáčku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Cviklu som cele roky neznasala a ked mi ju niekto ponukol ako oblohu alebo nedaj boze na miske ako salat tak som bola schopna tanier po niekom hodit,nastastie som bola slusne vychovana a aspon sa tvarila,ze mi chuti.A potom som niekde videla cviklu s chrenom a odvtedy po niekolkych probach som sa ustalila na tomto recepte.
Myslím si ale,že to je vcelku známy recept.Je pravda že mi chvilu trvalo než som prišla na správnu chuť pre môj jazýček aj tak je to pokaždý krát iné.S rascou mi to nechutí,podľa mňa je najlepší ten aníz a fenikel,cukor,ocot,chren,soľ.Uhorkový nálev mi nechutí aj keď som začínala práve sním.