Pošírovaný losos so zelerovou kašou
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 4. marca 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 4. marca 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zmiešame kokosové mlieko s koreňovou zeleninou, zázvorom a krátko povaríme. Lososa nakrájame na jednotlivé porcie, osolíme a okoreníme a veľmi pomaly varíme v kokosovej várke asi 15 minút.
- 2
Zeler so zemiakmi nakrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Zeleninu precedíme a rozšľaháme so smotanou a maslom. Hráškové struky očistíme a oblanžírujeme v osolenej vode, takto pripravené struky urestujeme na masle.
- 3
Náš tip: Kokosové mlieko je krémová kvapalina získaná z nastrúhanej čerstvej dužiny kokosového orechu. Niekedy sa tak označuje aj zmes vlastnej šťavy z kokosového orecha a jemne rozomletej dužiny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu