Pošírovaný losos so zelerovou kašou

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 4. marca 2010
Pošírovaný losos so zelerovou kašou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1,5 dl
100 g
40 g
200 g
200 g
0,5 dl
40 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame kokosové mlieko s koreňovou zeleninou, zázvorom a krátko povaríme. Lososa nakrájame na jednotlivé porcie, osolíme a okoreníme a veľmi pomaly varíme v kokosovej várke asi 15 minút.

  2. 2

    Zeler so zemiakmi nakrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Zeleninu precedíme a rozšľaháme so smotanou a maslom. Hráškové struky očistíme a oblanžírujeme v osolenej vode, takto pripravené struky urestujeme na masle.

  3. 3

    Náš tip: Kokosové mlieko je krémová kvapalina získaná z nastrúhanej čerstvej dužiny kokosového orechu. Niekedy sa tak označuje aj zmes vlastnej šťavy z kokosového orecha a jemne rozomletej dužiny.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby morské, Juhoeurópska kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu

celero
Uvarila som (aj keď s menšou obmenou) a bolo to vynikajúce!!! Určite to nebolo poslednýkrát kedy som lososa pripravila takýmto spôsobom. Ďakujem za recept.





Zaujímavé video z archívu TV Varecha