Zeler stopkový

Zeler stopkový ako ingrediencia v receptoch:

  • Číre paradajkové consommé

    Číre paradajkové consommé

    Na olivovom oleji zľahka opražíme nakrájanú cibuľu, karotku, pór a zeler, asi 10 minút, potom pridáme pretlak, pokrájané paradajky, bobkový list a povaríme ďalších 10 minút. Pridáme cesnak, cukor, soľ, nakrájané...

  • Ryžové rolky z kapra a zo zeleru (fotorecept)

    Ryžové rolky z kapra a zo zeleru (fotorecept)

    Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili papričku podľa chuti. Zmes osolíme a okoreníme.

  • Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska

    Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska

    Mušle opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji. Ochutíme soľou a korením. Pridáme maslo a necháme dôjsť na panvičke.

  • Prsičká v mandliach na jahodovom čatní a hráškovom pyré

    Prsičká v mandliach na jahodovom čatní a hráškovom pyré

    Kuracie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na oleji, vložíme na plech, potrieme syrom mascarpone, do ktorého zamiešame mandle, a dáme piecť do rúry.

  • Ryžové rezance s medovou zeleninou

    Ryžové rezance s medovou zeleninou

    Očistenú zeleninu nakrájame na julienne (tenké rezance), ochutíme medom, soľou a korením. Nakrájanú zeleninu opražíme na sezamovom oleji, pridáme sójovú omáčku a cesnak. Keď je zelenina chrumkavá, pridáme koriander a pokvapkáme šťavou z...

  • Jahňacie kolienko na krupote s medovým karamelom

    Jahňacie kolienko na krupote s medovým karamelom

    Sladí, dochucuje, zahusťuje i lieči. A tak s medom pracujem veľmi rád aj za hranicami sladkej kuchyne. Najmä jednodruhové medy či medy s vylúhovanými bylinkami vedia dodať jedlám osobitú, atraktívnu chuť.

  • Ryžové rezance s cuketou (fotorecept)

    Ryžové rezance s cuketou (fotorecept)

    Dnes som zvolila taký ľahší obed ale chutilo.

  • Dusená cuketa (fotorecept)

    Dusená cuketa (fotorecept)

    Náš dnešný obed.

  • Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie (fotorecept)

    Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie (fotorecept)

    Cibuľu, očistené jablko a zeler nakrájame na drobné kocky, opražíme a pridáme mäso. Všetko necháme dobre vydusiť a ochutíme soľou, korením, mandarínkovou kôrou a mletým koriandrom. Na konci varenia trošku zahustíme kukuričným škrobom.

  • Pečené Buffalo kuracie krídelká

    Pečené Buffalo kuracie krídelká

    Nedávno sme pripravili veganskú verziu kuracích krídeliek z Buffala. Tentokrát prichádzame so skutočnými populárnymi Buffalo kuracími krídelkami, ktoré sa podávajú s chladeným nakrájaným stopkovým zelerom a mrkvou, všetko s dipom z modrého syra. Výborná...

  • Dusené slávky v paradajkovo-bazalkovej omáčke
  • Krémová polievka z homára

    Krémová polievka z homára

    Na rozpálenom oleji sprudka opražíme cibuľu, pridáme papriku, zázvor, čili, petržlen, zeler, mrkvu a cesnak – a všetko spolu podusíme dohneda. Pridáme tom yum pastu, citrónovú trávu a paradajkový pretlak. Miešame asi 2...

  • Minestrone s kvetovou špičkou (fotorecept)

    Minestrone s kvetovou špičkou (fotorecept)

    Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, prilejeme asi 3 litre vody, pridáme očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu, bobkový list, celé korenie a trochu soli. Varíme asi 2 hodiny.

  • Líčka na zelenine s hubovou štrúdľou

    Líčka na zelenine s hubovou štrúdľou

    Očistenú mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky, nakrájame aj stopkový zeler. V hrnci rozpálime polovicu bravčovej masti, na ktorej sprudka opečieme bravčové líčka. Mäso vyberieme a odložíme. Pridáme zvyšnú masť, na ktorej opečieme pripravenú nakrájanú oravskú...

  • Paprikáš z kuriatok
  • Prsičká s grilovaným feniklom a so salsou

    Prsičká s grilovaným feniklom a so salsou

    Na marinádu zmiešame všetky suroviny a potrieme ňou prsia a fenikel. Na salsu premiešame paradajky, zeler a olivy s olejom, dochutíme tymianom, soľou a citrónovou šťavou, odložíme.

  • Kuracie prsia na tekvicovej „caponate“ (fotorecept)
  • Jelenie stehno s mandľovým papierom

    Jelenie stehno s mandľovým papierom

    Jelenie stehno osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Zalejeme omáčkou demi glace, pridáme červené víno a šípkový džem. Pridáme cesnak, rozmarín, tymian, nové korenie, borievky a bobkový list. Konfitujeme...

  • Makarónové suflé so šafranovou penou

    Makarónové suflé so šafranovou penou

    Filety z morskej ryby nakrájame na kocky a v kuchynskom robote rozomelieme, pridáme bielok a vajce a miešame, až kým sa masa nespojí. Pretlačíme cez jemné sitko a dáme do chladničky. Studenú masu zmiešame s...

  • Sih na šošovici a lesnom ovocí

    Sih na šošovici a lesnom ovocí

    Filety zo siha grilujeme na koži na olivovom oleji asi 5 minút a potom ich obrátime. Pridáme maslo, čerstvý tymian, biele víno a stiahneme z ohňa.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist