Krémová polievka z homára
šéfkuchár reštaurácie Flamender v Bratislave, 7. septembra 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 10 g |
|
| 20 g |
|
| 1 g |
|
| 20 g |
|
| 50 g |
|
| 30 g |
|
| 100 g |
|
| 50 ml |
|
| 10 g |
|
| 5 g |
|
| 30 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 30 g |
|
| 200 ml |
|
| 10 g (thajská pasta zo sóje, čili, korenín, ...) |
|
| 1,5 l |
|
| 65 g |
|
Postup
-
1
Na rozpálenom oleji sprudka opražíme cibuľu, pridáme papriku, zázvor, čili, petržlen, zeler, mrkvu a cesnak – a všetko spolu podusíme dohneda. Pridáme tom yum pastu, citrónovú trávu a paradajkový pretlak. Miešame asi 2 minúty a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme homára, osolíme, zakryjeme a povaríme asi 45 minút.
- 2
Homára potom vyberieme a oberieme z neho mäsité časti. Z polievky vyberieme aj citrónovú trávu. Potom ju vymixujeme dohladka. Pridáme smotanu na varenie a prevaríme asi 10 minút. Necháme odstáť.
- 3
Príprava vložky do polievky: Na masle na panvici opražíme kúsky pstruha lososovitého s olúpanými cherry paradajkami. Opraženú zmes vložíme do taniera, pridáme sójové klíčky, najemno nakrájanú koriandrovú vňať a jarnú cibuľku. Zalejeme polievkou.
Tiež krémová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu