Kuracie prsia na tekvicovej „caponate“ fotorecept
František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince**** v Patinciach, 24. februára 2017
šéfkuchár Wellness hotela Patince**** v Patinciach, 24. februára 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C. Mäso osušíme, osolíme a opečieme dozlatista. Presunieme do pekáča a na každý kus dáme plátok masla. Pečieme asi 10 minút v rúre.
- 2
Medzitým očistíme všetku zeleninu a nakrájame nadrobno. Hrozienka namočíme. V panvici rozpálime olivový olej, pridáme papriku, zeler, šalotku, hrozienka a tekvicu. Opekáme dozlata, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s kurčaťom.
- 3
Olivy nasekáme a spolu s petržlenovou vňaťou a orieškami dáme do panvice. Dochutíme tekvicovým olejom a podávame s kurčaťom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu