Dusené slávky v paradajkovo-bazalkovej omáčke
Peter Oravec
šéfkuchár reštaurácie Flamender v Bratislave, 7. septembra 2017
šéfkuchár reštaurácie Flamender v Bratislave, 7. septembra 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
12 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Príprava omáčky: Na oleji opražíme šalotku, cesnak a čili. Pridáme lúpané paradajky, rozmarín, soľ, korenie a nadrobno nakrájaný stopkový zeler. Povaríme asi 10 minút. Pridáme maslo, bazalku a koriandrovú vňať.
- 2
Pred varením musia byť mušle vždy zatvorené, otvorené nikdy nepoužívame, sú mŕtve. Slávky očistíme pod studenou vodou. Potom ich vložíme do vopred pripravenej omáčky. Povaríme asi dve minúty a prehádžeme s petržlenovou vňaťou, romanesco a zelerom. Všetky mušle, ktoré sa pri varení neotvorili, vyhodíme.
Tiež slávky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu