Dusená cuketa fotorecept
Foto: sonulienka
Náš dnešný obed.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Koľko surovín neudávam, nakoľko si môžete zvoliť podľa seba pre koľkých idete obed alebo večeru pripravovať. Tu sú suroviny:
-
2
Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Stopkový zeler umyjeme a nakrájame. Papriku žltú a červenú si tiež umyjeme a nakrájame na malé kocky a tak isto aj cuketu. Cesnak si očistíme. Najprv si orestujeme cibuľku pridáme stonkový zeler trochu restujeme ďalej pridáme papriku, cuketu a pretlačený cesnak. Trochu ešte asi 5 minút restujeme pridáme paradajkový pretlak a kečup. Premiešame a asi po dvoch minútach pridáme víno za 1 PL medu a nastrúhaný syr aký doma máte je to len na zjemnenie chuti. Ešte to necháme asi 3 minúty dusiť aby sa chute spojili a máme hotovo. Ja som k tomu urobila grilované malé zemiačiky a volské oko. Tu sa nám to ešte dusí.
-
3
No a tu na tanieriku a môžeme zavolať manžela, ktorý je od rána pri televízore a pozerá olympiádu k valentínskemu obedu.
-
4
Rýchle, výborné a jednoduché. Tak čo poviete vyskúšate?
Človek už ani nevie čo má variť a experimentuje a myslím si, že toto mi vyšlo a hlavne, že manželovi chutilo.